3 hafta önce babamın çevirmeye takılıp adliyeye bilişim suçlarından götürülmesiyle şok yaşadık. Benim sahibinden hesabımı 2020 yılında çalmışlar. Daha sonra ismini bir kadın ismine çevirip "epilasyon cihazı" satışı yapmışlar ürünü yollamayıp parayı almışlar. Benim hesapta ev telefonuda kayıtlı olduğu için ben ve babamı o yüzden şüpheli sıfatıyla yakalama kararı çıkarmışlar. Daha sonra pazartesi savcılığa gittik. İfademi verdim hesaba yıllardır girmediğimi söyledim. Benim bir alakam olmadığını belirttim. Ödeme almadığımı banka hesaplarımın incelenip kontrol edilmesini filan istedim. Zaten bütün hesaplarım incelenmiş. Ödeme başka bir banka hesabına gitmiş. Ayrıca benim hesaptaki telefon numaram eski kullandığım numaraydı. Bu numarayıda bir suriyeliye vermiş operatör şirketi. İfademi verdikten sonra bir şüpheli daha olduğunu henuz dava açılmadığını soruşturma aşamasında olduğunu söylediler. Avukatla görüştüm ama 8-12 bin tl arası fiyatları değiştiği için şuanlık bir avukat tutamadım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim sonuçta banka hesaplarıma para gelmedi ama benim hesabım kullanılmış. Avukat için erken mi sahibinden bu gibi durumlarda nasıl yol izliyor.