Dostlar selam, bu konuda aslında kendi dertlerimden bahsedeceğim ancak bu derde sadece sahip olanın ben olmadığımı da düşünüyorum. Bu yüzden bunu durumu atlatan kişilerin geçirdiği süreci ve nasıl atlattığına dair fikirler vermesini istiyorum.
Benim başlı başına derdim ertelemek. O kadar çok erteliyorum ki bir şeyleri dertlerimi bile erteler oldum artık. İngilizce öğrenmem lazım diyorum erteliyorum, yeni teknolojiler öğrenmem lazım diyorum erteliyorum, spora başlamam gerek 10 kilo fazlam var diyorum erteliyorum. Bilgisayarı servise göndermem gerek diyorum erteliyorum ek iş oluşturmak istiyorum artık kazandığım para yetmiyor diyorum erteliyorum. Yani ne yaparsam yapayım sürekli erteliyorum, vaktim var tam bilgisayarın başına oturup bir şeyler yapayım diyorum (eğitim ek iş geliştirme vb) hoop kendimi netflixte dizi film izlerken buluyorum.
Bunun en büyük etkisi şu anda vücudumda B12 vitamin eksikliği biliyorum ancak bu durumu B12 haricinde nasıl aşabilirim bu durumu yaşamış ve atlatmış veya hala yaşayan kişiler var ise onların da fikirlerini almak isterim. Konu ile ilgili psikoloğa da gideceğim ancak buradan da fikir almak istedim.
Daha önce bunun kilodan kaynaklandığını düşünürdüm yaklaşık 60 kilo verdim ama sadece kilo olmadığını gördüm. Sarkmalar için spor yapayım diyorum onu bile erteliyorum artık ben bu erteleme işinden sıkıldım cidden.