keninetakipci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cok sıkılıyorum evde spor salonuna gitmeyi düşünüyorum sorularım şunlar

1 ci soru boy 178 54 kiloyum yani vücüdüm da pek yağ yok kısaca başladığım zaman vücüdüm cabuk mu oturur diğer insanlara kıyasla

Soru 2 ve spor yaparken sürekli yemeli miyim yani cok zayıfım kiloma göre

Soru 3 ve ortalama olarak vücüdüm kaç ayda normel hayvan gibi kası değil sadece dışarıdan bakıldığında hoş görüntü olsun istiyorum

Soru 4 protein tozu yararlı olur mu

Bende sizle aynı boydayım, sizden 2 kilo daha zayıfken bu serüvene atıldım, gelişme hızı genetik, antreman, beslenme ve dinlenmenize bağlı olarak değişkenlik gösterir(ideal kilonuzun çok altında olduğunuzu ve daha uzun süredir spor yapmadığınızı düşünürsek yukarıda söylediklerime dikkat ederseniz vücudunuza ekstra bir boost görürsünüz, ideal kiloyu geçince ve uzun süre spor yapınca gelişim yavaşlıyor)

3. Soru için 65-66 kiloda tok bir görüntü oluşuyor(%18 in altında yağ oranınız olacak) yine dediklerime dikkat ederseniz 4-5 ayda o kiloya ulaşırsınız

Protein tozu böbrekleri yorar yeterli su tüketilmezse ve aynı zamanda dalağınızda da büyüme yapabilir(çoğu supplement in yan etkisidir bunlar) bu yüzden işi öğrenin bir 1-1.30 ay sonra çok istiyorum derseniz başlayın ama bütçeniz yeterse normal yemekler ile ihtiyacınızı karşılayın, protein tozu kullanıp sporu bırakanlar 3-4 ay içinde büyük gerileme yaşıyor, normal yemeklerle yapanlar bıraktığında yaklaşık 5-6 ay kadar dayanırsınız(yıllarca bodybuilding yapan ve onlarca önemli sporcu yetiştiren bir diyetisyenin sözleri)