yern307 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
7-8 yıldır bu piyasadayım çizgi çekip fiyat tahmini yapanı gördüm, eniştesinin arkadaşından duyup fiyat tahmini yapanı gördüm ama kazakistan ile rusya arasındaki meseleden fiyat tahmini yapanı ilk defa görüyorum.

Eth 2.0 zaten gerçekleşti, bu feeler düzelmediği sürece nft ve metaverse kendini birkaç zenginin oyuncağı olmaktan kurtaramaz.
Kazakistan ile rusya ne alaka anlamadım ama mining açısından soruyorsanız kazakistandaki minerların büyük bir kısmı bitcoin asic miner'ı yani ethereum'u direkt olarak etkileyen bir durum söz konusu değil.

Keşke konuyu maxigeyik'e açsaydınız, telef ettiniz konuyu hocam ama inşallah söylediklerinizde haklı çıkarsınız. Tek sorun Ethereum'un 40k dolar olması için yaklaşık 4 trilyon dolarlık market hacmine ulaşması gerekiyor. Şu an tüm kripto paraların market hacmi 2 trilyondan daha az.
Diğer yorumlara cevap vermeyeceğim sadece size cevap vereceğim. Kazakistan ethereum miningi yapan en büyük ülkelerden biri (yasal olduğu için) ethereumun neredeyse %14lük bir değere sahip ülke.

Elektirikler gittiği için ülkedeki kazımalar durdu ve ağda öyle bir yavaşlık oldu ki o gün neredeyse hiç bir eth işlemi gerçekleşemedi. O kadar cahilsin ki sana ne anlatsam sağ kulağından gelir sağ kulağından çıkar. bu kazakistan olayından sonra ethereum 4.0dan 3 e geriledi. ve telaşçılarda ethereumu 2.5 e kadar götürür. Ethereumun piyasası yaklaşık 400 milyar dolar. Bitcoinin borsasıda yaklaşık 800 milyar dolarlık bir hacime sahip farkettiysen ikiside neredeyse yarı yarı peki neden ethereum 3k$ iken btc 40k$? bu da arz ile alakalı.

Vallaha birader hiç bir araştırma yapmadan kalkıp burada yorum yapıyorsun bide aşağılarcasına borsada benim 1 milyon tlye yakın bir pörtfoyum var sizin neyiniz var? çok merak ediyorum sizin neyiniz var?

Bu arada ethereum 2.0 a geçmiş demişsin hayatımda gördüğüm en boş yorumlardan biri ethereum 2.0 a geçince old contract üzerindne yeni smart contract olucak yani yalan söylüyorsun birader orandan burandan sallıyorsun mesela bir coin yeni sürüme geçerse eski sürümü geride bırakır ve bunun için new smart contract oluşturulur. gerisi de stabil olarak devam eder 2 si aynı çatı altında 2 farklı kapı gibi düşün. ama 2 kapıda salona çıkıyor. ne atlatsam boş sana