Merhabalar
Epin üzerine internet sitemiz bulunuyor. Birkaç gün önce bir müşterim alışveriş yaptı. Ödeme konusunda kredi kartı kullanarak 3d ile ödedi.
Buraya kadar bir sorun yok. Daha önceki birkaç tecrübemden dolayı yüksek miktarlı tutar olduğu için sadece kart ibrazı istedim ve ürünü teslim ettim.
Sonrasında bu müşteri aynı eposta ve farklı kartlar ile alışveriş yapmaya devam etti.
Yaşadığım soruna gelirsek bu müşteri tek bir kart kart ile 8bin₺'ye yakın Weepay'den sonrasında 15bin ₺'ye yakın Shopinext aracılığını kullanıp ürün aldı. (Weepay'de günlük ödeme limitim olduğu için shopinext'e yönlendirdim.)
Weepay tarafında bir sorun olmadı. Weepay hiçbir şekilde bizden bir şey talep etmedi ama shopinext tarafından hiçbir gerekçe olmadan yani kart sahibi itiraz etme gibi bir durum olmadan bana da somut bir belge veya bilgi verilmeden parama bloke konuldu ve müşterinin kimlik doğrulamasını vs. istedi, bize söylenen ise biz kart sahibini aradık ve ödemeyi kendisi bilgisi dahilinde yapmamış denildi.
Yaklaşık 15bin₺ para içerde kaldı ve ben ürünü teslim ettim zaten epin ürünlerinde kar çok düşük.
Müşteriye teslim etmeden önce zaten müşteriden kart ibrazını aldım ve teslim belgeleri ile shopinext'e gönderdim.
Nasıl oluyorsa kart sahibinin haberi olmadan 3d onay kodu ile 3-4 saat içinde 4 tane işlem yapılıyor.
Kart bilgilerini çaldıran bir insan olduğunu düşünsek, nasıl hem kartın fotoğrafı, hem de 3d onay sms kodu karşıya geçebilir ?
Bunu da geçtim, 1-2 tane işlem yapıldıktan sonra kartı kullanıma kapatmaz ?
Ekstra olarak öyle bir sistem ki Shopinext, komisyon oranım %3 iken komisyonu bize haber vermeden %5'e çekmiş.
Nedenini sorduğumda 2021 için geçerli bir kampanyadır ve 2022 itibarıyla sonlandı dediler.
1 Ocaktan sonra %5 olması gerekiyor, ama nasıl oluyorsa 8 ocakta alınan ödememe kadar %3 komisyon alınıyor, 10 ocakta yüklü ödemede %5 komisyon aktif oluyor, bunu farkettikten sonra ''ödemeyi aldıktan sonra mağazamı kapatmak istiyorum'' diye mesaj attım.
O mesajdan sonra böyle bir bloke koydular ve bugün yatması gereken param hiçbir somut belge vs olmadan yatırılmadı.
Böyle bir ödeme yaptı ama bu durumda benim bir suçum yok. Ben bu şekilde düşünüyorum. Şuan bu durumda ben dolandırılmış oluyorum.
Nasıl bir yol izlemem gerekli bu ücreti almam için? Normalde böyle bir hakları yok diye düşünüyorum. Karşı tarafın dava açması lazım mahkeme sonucunda paraya el koyabilirler diye biliyorum.