32 yaşındayım. Çocukluğumda sürekli maç yapardık mahallede, bir yıl basketbol takımında oynadım ve 2008 yılında spor salonuna yazılmıştım. Tabii çok uzun aralar verdim, pandemi girdiğinden bu zamana kadar hiç yapmadım. 1.87 boy, 99 kiloya kadar çıkmıştım. Diyet listesi hazırladım ve kardiyo ile (koşu + ip atlama) 19 kilo verdim şu an koruyorumda kilomu. Yaklaşık düzenli olarak iki aydır gidiyorum (eğer yine kapanma falan olmazsa üyeliği bir yıl aldım bakalım)
bu yaştan sonra (ki yakın yaşlarımız) profesyonel sporcu olmayacağınızı düşünüyorum.
aralıklı ve düzensiz çalıştığınızı da göz önünde bulundurarak şahsi fikrim bu tip detaylara girmeyin
6 bölgeye ya da 3 bölgeye bölerek sadece sırası ile stresinizi atıp çıkın emin olun daha mutlu olacaksınız.
illa ben daha fazla geliştireceğim diyorsan sırtta çekiş göğüste itiş ağırlıklıdır dolayısı ile kıramp ya da farklı fiziksel acılara maruz kalmamak için göğüs kol benim tercihim.
yazılı bir kanun mu değil, yaz aylarında ben ön arka kol için farklı gün yapıyorum saatlerim müsait oluyor daha çok hoşuma gidiyor.
bence zamanınıza ve enerji yoğunluğunuza göre kendiniz ayarlayın.