Değerli r10 halkını saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.
Öncelikle belirtmek istiyorum ki taban fiyat güncellemesi üzerine ne oy kullananlara ne de forum yetkililerine hiçbir olumsuz görüş ifade eden bir yorumda bulunmuyorum.
Keza haddime de değildir. Naçizane forum üyesi olarak bir soru sormak istiyorum.
Yapılan taban
fiyat artışını destekliyorum. Her şeye zam gelmişken
emeği ile saatlerini klavye başında geçirenlerin de gelirlerinde bir
artış olması gerekiyor. Bu konuda forum geneli ile aynı görüşteyim.
Ancak şöyle bir durum mevcut. Dışarıdaki bazı sitelerde hala 100 kelimesi 1.5 / 2 TL gibi
komik fiyatlandırılmalar üzerinden içerik yazanlar bulunuyor. Şimdi forumda içerik hizmeti alan bir kesim bulunuyor. Bu kişiler ya adsense geliri üzerinden gelir elde ediyorlar ya da proje bazlı içeriklere ihtiyaçları oluyor. Burda tamamız. Ancak bu kişiler de artan fiyat güncellemesi nedeni ile kendi gelir seviyelerinde düşüşlere sebebiyet verecek. Ki bu kişiler bu durumu kurtarmak amacıyla dışarıdaki sitelere yönelecek. Beni düşündüren olay da burada patlak veriyor. Şimdi bu kitlenin dışarıya kayması sonucunda forumdaki içerik yazarlarımızın iş potansiyelinde ciddi bir düşüş olacak. Tamam şöyle diyebilir bazıları, işte benim kalemimi sevenler var, sürekli benden alıyorlar. Az buçuk da forumdan gelse zaten 100 kelime bazlı ücret attığı için 1 ay içerisinde beni tatmin edecek kazanç seviyesine kolayca ulaşabilirim. Naçizane yine bu konuda da size hak veriyorum.
Ancak dediğim gibi bu durum iş alabilme potansiyelini düşürebileceğini düşünüyorum. Keza içerik yazarları olarak her geçen gün sayımız artıyor. Eskiden beri bu işi yapan kişiler teknelerini her türlü doldururlar. Naçizane eskiden beri bu işi yapan biri olarak az çok SEO uyumlu içerik yazmayı biliyorum. Keza benden kat ve kat bu konuda iyi üstatlarım bulunuyor forumumuzda. Hal böyle iken onlar güvenilirlik arttırdığından her türlü kazanç sağlayacaklar. Ancak yeni başlayanlar için eskisi gibi kazanç durumunun makul olabileceğini
düşünmüyorum.
Not : Lütfen beni linçlemeden önce yazdığımı okuyun. Kimse için asla olumsuz bir ifadede bulunmuyorum. Sadece bu durumun yaşatabileceği olumsuz bir durum adına siz değerli hocalarımın da görüşlerini almak isterim.
Lütfen karşınızda düşmanınız varmış gibi yorum yazmayın. Ben de sizdenim