Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara:
Avukat aracılığı ile bir dava açtık, dava lehimize sonuçlandı. Avutkatlık ücretini avukatımıza verdik. Ancak, karar metninde;
''Açıklanan nedenlerle; dava konusu işlemin iptaline, aşağıda dökümü yapılan 594,40-TL yargılama giderinin ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca belirlenen 3.890,00-TL vekalet ücretinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, artan posta ücretinin kararın kesinleşmesinden sonra davacıya iadesine, bu kararın tebliğ tarihini izleyen 30 gün içerisinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi nezdinde istinaf yolu açık olmak üzere, 31/12/2021 tarihinde oybirliğiyle karar verildi ''
şeklinde bir ibare var.
Burada mana olarak 3.890,00-TL'yi benim almam gerektiği anlamı çıkıyor. Avukatımız ''orada öyle yazar ama avukatın hakkıdır o'' diyor. Bu durumda doğru olan nedir?
Avukatımız harici iki ikişiye daha sordum. Avukat olan 'avukatın hakkı' dedi diğeri de emekli yarbay 'senin alman gerekiyor' dedi.
Bu gibi durumlarda genellikle başta Avukat ile yaptığın anlaşma geçerli oluyor. Örneğin benim açtığım Ağır Ceza davasında (kesin kazanacaktık ki kazandık) anlaşmamda avukatlık ücreti için benden 10.000₺ talep etti avukat. Dedim zaten davayı kazanacağız sen karşıdan da alacaksın o şekilde asgari ücret tarifesinden gösterip rakamı düştü ben de kalan parayı ödedim. Ama aranızda anlaşma yoksa genellikle avukatlar alıyor bu rakamı.