Elden öderken makbuz da mı almadınız hocam?
Ben kirada otururken hep elden ödedim, ama makbuzumu istiyordum.
Diğer türlü kirasını ödemedi deseler sunabileceğim kanıtım olmaz.
Hayır hocam, hiç birşey almamışlar, bizimkilerde çok bilmez böyle işleri sorgulayamamışlar. Bundan sonrası için özellikle önümüzdeki kirada makbuz bastırıp göndereceğim bizimkilere, imzalatıp verecekler.
Ne adım atacaksanız atın ama: Şu tarihte oturmuşuz, bu zamana kadar ki kiraları güzelce bir kez olsun geciktirmeden ödedik değil mi abla siz şimdi niye böyle yaptınız vs." cümlesinin cevabını yazılı kanıt sayılır şekilde bir sosyal mühendislik konuşması ile almadan hamle yapmayın. Bu kanıtı alana kadar alttan alın gerekirse kendinizi düşük gösterin. Bu cevabı aldıktan sonra siz diğer arkadaşların dediği gibi noterden iban üzerinden ödemek için ihtar çektirin.
Ev sahibi kadının okuma yazması yok, büyüzden whatsappda kullanmıyor. Büyük ihtimal kullandığı hat bile kendi üstüne değil, kocası filan almıştır. Ödeme konusunda net bir şekilde bu ay banka hesabı veya makbuz işlemi isteyeceğiz.
Şimdi faizler çok yüksek hocam.
Garanti bankası 150 bin tl Aylık 3300 tl ödemesi var.
10 senelik geri ödeme toplam 400 bin tl
Vakıf katılımdan talepte bulundum hocam 250 bin TL size verebiliriz dendi, ama genel müdürlükten net onay gelirse dediler, ama kredi puanım yeterliymiş sanırım. 200 bin için 120 ay 400, 60 ay 294 bin TL olur dediler. Maaş kartımda vakıf katılımda olduğu için çok sorun değil.
Bence artık kiralar dolarla alınmalı . Sonucta dolara endeksli bir ekonomimiz var ve artış olursa da türk lirası bazında olur .100 dolarsa 1 sene boyunca 100 dolar olarak kalmalı ve yılda bir kere en fazla %20 zam yapılmalı diye düşünüyorum . Ev sahibi kendince haklı yediremiyor kızı 2500 tl verirken sizin 2000 tl vermenizi .Ama sizin kapı gibi sözlesmeniz var ve isteseydiniz 1900 tl de vermeyebilirdiniz . İnsanlara iyi niyetinizi gösterip artış yapmıssınız ancak insanlar böyledir iste her zaman güçleri iyi niyetli insanlara yetiyor . Emin olun ibanla uğraşmayan ev sahipleri siz artış yapmıyorum gerekirse dava edin deseniz bile dava etmeye üşenir uğraşamazlar .Bundan sonraki sürecte 1 tl bile arttırmayın ve sadece ibana gönderim sağlayın sesleri bile çıkmaz bırakın tehdit etsinler . Gelecek sene ocak ayında tefe tüfe oranında zam seklinde gönderirsiniz
Dolarla alınsada, annem ve babam emekli hocam, sonuçta biz maaşı dolarla almıyoruz, yine biz ezileceğiz. Ev sahibinin kızını öne sürmesi tamamıyla safsata ve kılıf uydurmadır. Çünkü kızının kirasını bizden aldığı parayla ödediğini öne sürmektedir. Ama biz sorduk soruşturduk, bizim evimizin dışında 10 tane daha evleri varmış bölgede. Yani kızının dolduruşu burda var evet, ama insani olarak bu insanlarda ciddi bir sıkıntı var.