ismailvolkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kötü mamayla beslemeyin kedilerinizi ilerde sağlık problemi yaşarlar. nd-orijen-acana-pro plan gibi markalara yönelin. Pahalı biliyorum ama sizin söylediğiniz mamaların içeriği çok kötü.
Hocamın dediği gibi uzun vadede sağlık problemleri yaratıyor kötü mamalar. Konuda belirttikleriniz de kötü mama sınıfına giren türden. Evet bu mamalar çok satılıyor, çünkü sokak kedilerine veriliyor. Sokak kedileri ile evde beslenen kedilerin bağışıklık sistemi aynı derece güçlü olmuyor. Özellikle cins kedilerde daha çok dikkat etmek gerekiyor. Benim kedilerim de scottish ve Ankara tekiri.

Kullandığım N&D dışında önereceğim marka Mystic olur, ortalama bir mama diyebilirim. Yaklaşık 7 yıldır N&D alıyorum. Marka değiştireceğiniz için öncellikle 10 kilo değil de 1 kilo alıp kedileriniz yiyecek mi diye bir deneyin, şayet yerlerse büyük boyunu alırsınız. Ben genelde pazaryerlerinden alıyorum kuponla vs, en son Amazon'dan almıştım. Kedilerim 7 ve 3.5 yaşında yetişkin kediler oldukları için 10 kg yaklaşık 6-7 ay gidiyor.