broqee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Komik yorum mu Ben sana para vermek zorunda değilim güzel kardeşim. Ama sen kiracıdan yasalar dahilinde, izin verilen zam oranında kira almak zorundasın. Aynen reklamımı yapıyorum burada zaten isim soyisim belli ya, veya şirketim var reklam yapmak çok işime yarar(!) Konudaki olay bambaşka demişsin ben zaten fark ettiysen alıntı yaparak başkasına cevap verdim sen neden atladın?

Sen git alabiliyorsan yasaları çiğneyerek fazlasını al. Şuna bak yasalara göre kira almak, yasalar dahilinde hareket etmek bile suç olmuş. Kimin komik yorum yaptığı belli.
Burası herkese açık forum.
Diyorsun ki ben 2000 liralık eve 1000 lira kira alıyorum.
Tamam da bundan bize ne?
Yasalarla filan senin 2000 liralık evine 1000 lira kira almanın ne alakası var.

Konuda da zaten kiracı olan kişiler de biliyor TÜFE'den fazla zam yapılmayacağını ama bak ilk seferde %90 zammı kabul etmiş kiracı. Neden çünkü belli ki kiracı olarak onların da vicdanı var, taşınma masrafı var, yeni eve alışma süreci var oğlu var.
Ama 2. sefer aradığında yine zam istemiş ama bu sefer evden çıkına gelmiş olay.
Burada da yapılacak olan belli. Kontratları varsa bitene kadar 1900TL'yi bile kabul etmeyip TÜFE oranında zam yapıp oturabilirler. Ev sahibi de kontrat bitimine kadar ihtarname çekmezse kontrat bittikten sonra 6 ay daha oturmak için vakitleri oluyor.
Tabi bunun için tahliye davası şusu busu süreç uzayabilir de.

Yani evet siz 2000 liralık evinizde 1000 liraya kiracı oturtuyormuşsunuz. Bravo size. Bunu duymak istiyordunuz heralde.