Ödeme yapan kişiden herhangi bir belge vs almadınız mı ?
Herhangi bir belge alınması gerektiğini düşünmüyorum.Tabii bu konuyu bir avukatın aydınlatması daha doğru olur çok garip ama kendi şahsi fikrimi söyleyeyim.
Örnek veriyorum ben trendyola herhangi bir açık hat ile sahte isim ve soyisimle kayıt oldum.Cc kart ile iphone 11 pro max sipariş ettim.Trendyol şubesinden teslim alacağım veya eve teslim edilmesini istiyorum dedim.Genelde kargocular kimlik kontrolü yapmadan teslim ediyor biliyorsunuz

E şimdi ben 3d secure aşmışım, sahte isim soyisimle siparişimi oluşturmuşum.Telefonu elime almışım kullanmaya başlamışım.Sahte isim soyisim oluşturduğum kişiyi arayıp dursunlar aslında öyle birisi yok.Bu durumda işveren sipariş geçilen ürünü göndermiş.Neden adamdan bu telefonun parasının iadesini istesinler? Saçma değil mi? Adam sonuç olarak telefonu göndermiş ve teslim etmiş üstüne birde iade geçerse atıyorum telefonu 10 bin liraya sattı itiraz geldi 10 bin lirada iade sağladı 20 bin lira zararı olacak bu adamın.Bu adam hakkını nerden alacak? *********** adamın peşine düşmesi gereken kişi işyeri değil bence bankadır.3d secure aşılabiliyorsa bu bankanın güvenliği ile alakalı bir durumdur.O zaman hepimiz şey yapalım ben kart bilgilerimi vereyim bir arkadaşa o sipariş etsin teslim alsın.Sonra ben bankaya itirazda bulunayım bilgim dışında oldu diye ve paramın iadesini alayım.Hem telefon beleşe geldi hem 10 bin lira cebime kaldı.Eğer bu sistem cidden böyle işliyorsa işyerleri için çooook büyük bir sıkıntı var demektir.