Günlük olarak mevcut düzeni kurtarır ama hiper enflasyonu getirecegi görüşündeyim hocam yazdıklarınıza katılıyorum doların yükselmesi tek başına zarardı şimdi mevduatla x2 zarar olacak
Hiper enflasyondan sonra dönüş çok çok çok zor olacaktır.
Endişe etmeyinnn,
Yarın detaylar muhtemelen şöyle olur;
1 milyon tl yatıracaksın, 3 yıl kalma sözü vereceksin derler
Ve konu kapanır.
Bende benzer bir şey bekliyorum ama 3 yıl uzun olur. Minimum 1 yıl kalma sözü isteyecekler ve minimum 100K olabilir. Yıl sonu kuru derlerse o gün merkez bankası 3-5 milyar usd satıp 1-2 günlüğüne kuru düşürebilir.
Soru : 18 liraya kadar doların artmasına izin vermiş ve açıklamalarıyla doların artışını desteklemiş,
bir gecede de dolar alan herkesi zarar ettirmiş bir Cumhurbaşkanının açıkladığı sisteme güvenme oranı ne olur ?
Bu son dakikada düşünülmüş bir fikir gibi geldi bana. Tam Elon Musk işine benziyor

Daha önceden düşünselerdi yaparlardı.
Geçici çözümler bunlar. Hazineye ekstra yük biner ayrıca 2022 bütçe planlamasında bunun için ayrılan herhangi bir bütçe yok. Ödeyeceği parayı karşılayamayacak duruma geldiğinde para basar ve sonsuz bir döngüye girer. Bu da hiperenflasyonu getirir.
Hazineye ek yük binmez, Dolar yükselmezse arada bir fark oluşmaz ve merkez bankasının bir para ihtiyacı olmaz. Dolar yükselirse fazla para basmak zorunda kalıp hiper enflasyona gider.