tacsizkiral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam söylemlerinizin çoğuna katılmakla beraber bir yere değinmek istiyorum çünkü orda kesinlikle yanılıyorsunuz .Fed’in doların 2-3 tl olduğu dönemlerde dünyaya pompaladığı dolar 700 -800 milyar dı ancak suan ise 5-8 trilyon civarında . Yani biz 700-800 milyar dolarken 2-3 tl yapabiliyorsak 5-8 trilyon dolar la da yapabiliriz . Söylediklerinize katılıyorum ancak Türkiye büyük bir ülke ve konum itibariyle bircok sey yapılabilir , bahsettiğiniz ülkelerin durumu o sekilde olabilir ancak Türkiye’nin kalkınması icin suanki ekonomik politika dünyanın hicbiryerinde başarıya ulaşmaz .
Dolaşımdaki para konusunda yanılmışım hocam haklısınız. Nüfus artış hızı, yaşam tarzımız, kendimize ve birbirimize olan bakış açımız, uluslararası ekonomideki bireysel ve toplumsal başarılarımız ile ne yazık ki sizinle hem fikir olamıyorum. Yani bugün ilahı bir güç ile dövizi ve vergileri minimuma düşürme imkanımız ve şu yıl yaşadığımız psikolojik, sosyolojik tüm yaşadıklarımızı unutsak bile emin olun biz kendimizi öyle bir batırırız ki IMF bizim için ayrı bir finansman paketi açmak, oluşturmak zorunda kalır.

Kaç farklı büyük holdingimiz ve iş adamımız var. Emin olun bireysel olarak bir çoğu haftalık, aylık iletişim ve danışma içerisinde olmak zorundalar politikacılar ile.