Hocam aynı şekilde bunun tam tersi de var, hizmetinizden almak istiyorum diyip sonradan ses seda çıkmayan bir kitle de var. Örneğin daha geçenlerde bir SEO çalışması için anlaştık hemen bugün ödemeyi göndereceğim dediler, 8 kişilik ekibe ellerindeki işleri biraktirdim işe başladık 16 gün oldu hala daha ne ödeme var ne cevap. Telefonla arıyorum telefonlarıma cevap vermiyorlar. Sorumsuz bir kitle hem iş veren hem çalışan tarafın da var. Sanırım insanın çalışma ahlakıyla alakalı birşey.
Onları hiç hesaba bile katmıyorum hocam
Parayı alırken alıyorlar iş yapmaya gelince mırın kırın. Klasik Türk insanı sadece forumda değil her yerde böyle. Paraya ihtiyacı yok böyle insanların bence.
Bana böyle davrananlarla bi daha çalışmam dükkanının önünden geçmem
İşin garip tarafı bir çoğunun ödemesi iş bitimi şeklinde, demek ki dediğiniz gibi paraya ihtiyaçları yok.
"Gmail hesabı alacağım diyorum en az 50 tane satarım diyor, yahu diyorum ki 5-10 tane alalım deneyelim sonra devamı gelir, yok illa 50 tane satacağım. " Zaten tanesini birkaç liraya satmıyorlar mı? Kimse iş yok diye ağlamasın diyorsun 3 kuruşluk işler veriyorsun ne alaka şimdi senin 10 liralık işini kabul etmeyen insanlar var diye bu ülke iş cenneti mi oluyor, verilerle ortada olan işsizlik sorunu gerçek dışı mı oluyor? Dediklerini yapan kişiler iş ahlakından uzaktır ama 3 kuruşluk ticari işlerini yaptıramıyorsun diye de işsizlikten bunalıma giren insanları yalancılıkla suçlayamazsın.
Edit: Forumun en çalışkan trollü gokenim de hemen düşmüş yazdığını göremiyorum ama şu tarz insanlardan destek alıyorsan bir oturup kendini sorgulaman gerekir.
İlk ticaret hayatıma başladığımda 1 müşteriden 2TL para kazanıyordum, ayaklarına kadar metro-dolmuş-otobüs ile ürünü teslim ediyordum. O zamanlar onu yapmasaydım, ya 2tl para mı ne işim var orada deseydim şuan bu noktaya gelemezdim. Ticaret ticarettir senin 3-5 kuruş deyip iş almadığın adam sana bir anda milyarlarda kazandırabilir.
Çok haklısın.
Yapman gereken tek şey hepsini tek tek şikayet etmek. Hemen şikayet konusu açmalısın
Şikayet konusu açsak ne olacak hocam, adam yaptığından vazgeçmez ki. Benim paramı iade eder veya işimi hemen teslim eder, 3-5 gün sonra başkasına aynısını yapar.