Çok basit. Tarihten bu yana geldiğimiz duruma bakacak olursak Türk insanını 2 şeyden vurmak çok kolay.

1-) Din. Resmi olarak daha 100 yılını tamamlamamış bir Cumhuriyet geçmiş zamanlarda hep tarikat ve din üzerinden yürüyenlerin gazabına uğradı ve uğruyor. Bunlar da bunu fırsat bilip ve her seferinde de kullanıp taşra kesimine hitap ederek amaçlarına ulaşıyorlar.

2-) Para. Bizim milletimiz ciddi anlamda çakal. En basit örneği "Çiftlik Bank" sistemi. Sallıyorum "10.000TL yatıram ve bir şey yapmadan paramı katlayam" kafasıyla binlerce insan "SÖZDE" kandırıldı. Neden? Çok akıllılar çünkü. Zamanında İstanbul Boğaz Köprüsü bu düşünceyle defalarca kere insanlara satılmadı mı? Satıldı. Onların adı da "MAĞDUR" oldu.

Herkes olan bitenin bal gibi farkında. O savunanlarda farkında. Ama onlar "YALAKALIK YAPAM BELKİ BİRİ DUYAR BANA KAPI AÇAR" kafasıyla davrandıkları için bunlar oluyor.

Sırf dönemimizin iktarında sağ düşünen parti olduğu için doğan kızının adını "RABİA" koyan adam tanıyorum ben. Nedenini sorduğumda da "Bunlar devam ederse kızım ileride iyi yerlere gelsin" dediğini biliyorum.

Velhasıl Kelam, bugün "İKTİDAR DEĞİŞTİ" diye başlık gelsin, mevcut sistemi destekleyen en az %40'lık kesim anında saf değiştirmezse ben en adi insanım vesselam.