Şunu yap öncelikle. Arkadaşımız yukarı da güzel söylemiş. Bir hedef belirle öncelikle. Yazının %90'ı Elon Musk üzerine kurulu

Başarılı kişileri yakın hissetmek kolaydır ama iş uygulamaya geldiği vakit "Haa bu da mı varmış" denilir. Yani Elon Musk gibi olmak doğru bir seçenek değildir. Öncelikle kendini bir tanıman gerekiyor. Bende senin yaşına kadar yazılım mühendisliği okuma hayalim vardı ama biraz yazılımla ilgili işlerin içine girince "Yok abi bu bana göre bir şey değilmiş" dedim.
Öncelikle kendini tanıman ve o yolda azimle çalışman gerekiyor.
Evren de oldukça fazla sayıda bir araya gelmeyi bekleyen boncuklar vardır. Lise de biyoloji hocamız boncuklar derdi

Bu boncukları derleyip toplayıp bir şeyler elde edebiliriz. Ama bu boncukları seçebilmenin ilk yolu kendini tanıman ve hemen işe koyulmandır. Fazla değil, yapmak istediğin her ne ise 1 ay onunla yat onunla kalk. Bak göreceksin onunla ilgili düşüncelerle ve o düşüncelere sahip kişilerle donatılacak. Bu evrenin kuralıdır. Ne olmak istiyorsan ona dönüşmen GEREKİYOR.
Yeni jenerasyon da şunu görüyorum. Bir şeylerin olmasını bugün istiyorsunuz. Bugün para kazanacağım, bugün yapacağım, herkes şu an da kazanıyor bende gireyim derken bir bakmışsınız borsa da söylenilen fomo etkisine girmişsiniz.

Sonrası da ardından gelen panikle anında vazgeçmişsiniz.
Hayale bırakmayın hayallerinizi. Başla. Bir yerden başla. Ne bileyim sosyal medyayı 1 ay kapat ve hedeflerini analiz et. İlk başta küçük başla. Kesinlikle yapmak istediğin şeyi yapan kişilerle sohbet etmeye başla. Bu seni bir sonra ki sene ulaştırması için çok önemlidir. Düşünsene, senin yapmak istediğin işi yapıyor ya da ona adım atmış. Boncukları toparlaman için kısa yollardan biridir bu.
Yani öncelikle başla dostum. "Ben böyle biri olacağım." Ol o zaman. Ne bekliyorsun. Kimse el atmayacak sana buna emin ol.
Başla, çünkü başarısız olmak için bile başlamak gerekiyor. Yılmadan çalışmaya başla.
Bir sonra ki sen yolunda, başarına...