Her şeyi eşine anlat derim. Benzer bir olayı bende yaşadım. İçinde kumar yok sadece. Üstelik borç yaklaşık 15 katı. İyi günde kötü günde diyerek evleniyorsunuz.
Pandemi şartlarında işyerim battı. Her şey tepetaklak oldu. Gururdan para kazanamadığımı söyleyemedim. Gittim kredi üstüne kredi çektim borçları toparlayayım diye. Sonra onuda ödeyemedim. Baktım olmayacak dükkanı kapatıp işe girdim. İlk girdiğim yer maaşımı ödemedi, ikinci girdiğim yerde (yemeksepeti banabi) eksik ödemeye başladı. Hal böyle olunca işler iyice kötü olmaya başladı. Sonunda da kaçınılmaz son banka ihtarname çekti. İhtarname çekince her şeyi anlatmaya mecbur kaldım. Elbette bağırış çağırış, kavga hır gür oldu ama sonunda tatlıya bağladık.
Şimdi ise haftanın 3 günü farklı bir şehire çalışmaya gidiyorum. 6 saat yol gidiyorum. Kalan 3 günde evden çalışıyorum.
Bu dünyada yaşamak zor, bir de Türkiye'de yaşıyorsan bu 10 kat daha zor oluyor. O yüzden eşinize her şeyi ne pahasına olursa olsun anlatın ve gerekirse taş taşıyın ama çalışın. Çalışana, mücadele edene Allah yardım eder. Elbet bizler de bir gün gün yüzü göreceğiz. O zamana kadar da durmadan saldırmamız gerekiyor.
Son olarak yine tekrarlamak istiyorum, ne pahasına olursa olsun kumar kısmı da dahil olmak üzere eşine anlat.