Satış ortaklığından para kazanabilmenin yolu o sektörü ve ürünü iyi bilmekten ve dolu içerikli niche site açmaktan geçiyor.
Çünkü iyi hedeflenmemiş bir hit ile satış ortaklığından para kazanmak çok verimsiz oluyor.
Dijital bilgi ve ürün satabilmek için de ya çok iyi reklam yönetebilmek ya da çok otoriter bir site açabilmek gerekiyor.
Forumdaki çoğu üyenin adsense peşinde koşmasının sebebi de hiç bir alanda para ödenmeye değecek uzmanlıkta içerik üretemeyecek olmaları zaten.
Adsense az vasıflı bir uğraş, yani zaten piyasada varolan makalelere takla attırarak, hiç bir uzmanlığı olmayan konuda sayfa yaparak para kazanmak.
Yoksa uzman olan ve uzmanlığı üzerine otoriter site açabilen adam adsense den de satış ortaklığından da içerik satarak da para kazanabiliyor.
İngilizce bilenler için de adsense tek çare değil.
Yabancı dilde site ve hit üretebilenler için CPA marketing her zaman adsense'den iyi kazanç sağlar.
Günde 100 hitli siteden CPA ile günde 70 dolarlar kazandığım dönemler olmuştu.
30 yaş üzeri Amerikan ziyaretçisine 7 dolar veren bir dating sitesi offerı.
Bir makale yazmıştım 40 yaşından sonra kadınları etkilemenin 5 yolu diye.
Ve makalede dating sitelerinde neler yapılması gerektiğini yazıp yan tarafa dating sitesinin bannerini koyuyordum.
Günde 5-10 kişi üye oluyordu.
Yani dil öğrenin pazarınızı genişletin.
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum üstadım teşekkür ederim.
Evet, uğraşmak istemeyenler Adsense'ye tamah edebilir.
Afillate,cpa dijital bilgi ürünleri gibi kazançlar nispeten biraz daha çaba gerektiriyor.
Bahsettiğiniz gibi çok kazandırsa da gerekli özeni göstermek gerekiyor.
Bir de şunu eklemek istiyorum.
Ben artık herhangi bir konuda ilerlemek için Google araştırmalarını azalttım.
Belirttiğiniz gibi çok fazla takla attırma olayı var. Gerçek saptırılıyor. Ne için? Adsense için.
O yüzden, şanslıysam öğrenmek istediğim şeyle alakalı dijital kitaplar, eğitimler vs buluyorum.
Bu kaynaklar hem katışıksız ve minimum kürasyonla yaratılıyor.
Hem sistematik bir akış var. A konusunu öğrenmeden Z konusunu kavramaya çalışmıyorsun.
Hem de ücretli olarak sağlanan bilginin oluşturucusu bu kaynağa gereken önemi gösteriyor.
Bahsettiğim kaynaklar çok büyük meblağlara patlamıyor.
Örneğin 5$ - 10$ gibi fiyatlara e-book satın alabiliyorum.
Ve bu bana birşeyi Google araştırması ile öğrenmenin yanında aşırı derecede zaman tasarrufu sağlıyor.
100 lira verip bir konuyu sistematik öğrenmeyle, 1 hafta o konuyu Google üzerinden öğrenmek arasındaki farkı gördüm.
Artık Google çöplüğünde gerçek anlamda değerli bilgiyi bulmak... Samanlıkta iğne aramaya benziyor.
Tüm bunlar benim şahsi gözlemlerimdir.
Ve İngilizce... Sayenizde bunu da en mükemmel şekilde öğreneye kararlıyım hocam.
Saygılarımla...