osmanlı bir bütündür. osmanlı diyince belli bir dönem akla gelmez, tüm tarih gelir. osmanlı tarihinde Türkler için bu şekilde tabirler kullanılması ve Türklerin ırgat, cahil toplumlar olarak yetiştirilmesi Türk'e Türklüğe hakarettir. dedelerinin miraslarına sahip çıkmak ondan sonra gelecek padişahların görevidir benim değil. ben osmanlıda Türk'e nasıl davranılmış, osmanlı Türk'e yapılan hangi tavra, tutuma tepkisiz kalmış buna bakarım. osmanlı 1. dönem osmanlı 2. dönem diye ayrımlar olsaydı tarihte o şekilde konuşurduk ama osmanlının Türklere karşı tutumu diye genel perspektife baktığımda sadece ırgat gören, cahil bırakan bir aile görüyorum. benim atam da değiller. benim atalarım osmanlı zamanında çiftçilik yapan, eğitimsiz, cahil bırakılmış ırgatlardı. osmanlı bir ailedir, torunlarının atasıdır. hatta osmanlı döneminde yaşayıp bir Türk olarak ben osmanlı torunuyum benim atam osmanlı demeye kalksan muhtemelen kellen giderdi.
Tarih Bilimine hakim olmadığın için tarihten kafana göre yanlış yorumlar çıkarıyorsun.
Milliyetçilik Fransız İhtilaline kadar var olmayan bir durumdur.
Yani Osmanlının Fransız İhtilaline kadar Türk Milliyetçiliği yapmasını beklemek hatadır.
Fransız İhtilali'nden sonra da bugün yaşadığımız ümmetçilik ve ulusalcılık çatışması başlamış ve hala sonuçlanmamıştır.
Osmanlı'nın Türklüğe hakaret ettiği de doğru değildir.
Orada hakaret edilen Osmanlıya itaat etmeyen, vergi vermeyen yörüklerdir.
Yörüklerin yeri yurdu belli olmadığı, hayvanı malı mülkü sayılamadığı için vergilendirilmeleri mümkün değildir.
Ve vergi vermedikleri ve itaat etmedikleri, sürekli isyan ettikleri için böyle tabirler kullanılmıştır.
Bugün kendini Osmanlı'nın torunu sayan bir çok muhafazakar şehir aslında tarih boyunca Osmanlıya en çok isyan eden, en çok sürgün yiyen şehirlerdir.
Osmanlı'nın Türkleri kasıtlı olarak cahil bıraktığı eğitmediği de saçma bir iddiadır.
Sanayi Devrimine kadar devletin iş gücünü eğitmek için bir eğitim sistemi kurmasına gerek yoktu.
Sanayi Devriminden sonra devlet eliyle kurulan eğitim kurumları da Atatürk'ün de dahil olduğu cumhuriyeti getiren osmanlı aydın neslini yetiştirmiştir.
Yani Osmanlı ile ilgili ortaya atılan radikal görüşlerin hepsi hatalıdır.
Osmanlı ne günah keçisidir ne de sütten çıkmış ak kaşıktır.
Aşırı idealize etmek ya da yerin dibine sokmak bilimsel bir bakış açısı değildir.