Cevabınız için teşekkür ederim.
Merhabalar. Öncelikle avukat olmadığımı bilmenizi isterim ancak hukukla ilgili bir birimde görev yapıyorum.
Sözleşmeye istinaden taşınır veya taşınmaz mal alımlarına ilişkin sözleşmelerle satış yapılabilmektedir. Öncelikle daire üzerinde bulunan ihtiyati tedbir kararının daireye ilişkin sözleşmeden önce mi verildiği, yoksa sonra mı verildiği önemli diye biliyorum.
İkinci husus bu dairenin sözleşme ile satışı yapıldığına dair tapu müdürlüğüne sözleşmenin tescil ettirilip ettirilmediğini biliyor musunuz veya siz yaptırdınız mı..
Son olarak elinizdeki senetler bir işe yaramayabilir şöyle ki eğer ki müteahhit borca batık ise mallarına da tedbir konuldu ise yargılama sonrasında satıştan sonra kalan miktar olursa şayet oradan tahsil edebilirsiniz.. Veya müteahhit güvenilir birisi ise bir şekilde ödeyeceğine güveniyorsanız güvence senedi olarak yaptığınız mantıklı olmuş ancak icra yoluyla almayı planlıyorsanız eviniz üzerinde tedbir olduğu için sizden önce alacakları olan kişilerden kalan miktar kadar alabilirsiniz. Tabiki başka alacaklılar yoksa..Sorunuz varsa özelden pm atabilirsiniz.
sözleşmeden sonra verildi sözleşme yaptığımızda herhangi bir tedbir kararı yoktu.
herhangi bir tescil yaptırılmadı
işin o kısmı biraz çetrefilli aslına bakarsanız daire üzerinde bir çok alacaklı tedbiri görünüyordu son durumun ne olduğunu bende bilmiyorum ayrıca 2 şirket var biri iflas etti fakat diğeri aktif şekilde hizmetine devam etmekte dairede bu iki şirket arasında devrolmuş daha öncesinde. Sözleşme şirket arasında senet ise kişiden alındı.
alacakların o zamanki tutarına bakacak olursak dairenin 2 katı kadar zaten üzerinde haciz görünmektedir. bu durumda benim hiç bir hakkım olmuyor mu veya bunun bir yaptırımı olmuyor mu? Sonuç olarak mağdurum hatta ortada dlandırıcılık bile var.