zerare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
grafik filan bos hikaye bence bir kac kisi var veya buyuk borsa istedigi an,piyasaya mudahele ediyor ve istedigi coini sisiriyor veya patlatiyor.Grafiklerden dogru sonuc alinsaydi bugun bu semalara bakip,yatirim yapanlar dunyanin en zenginleri olurdu.
Şimdi siz her iş çıkışı BİM'den ekmek alıyorsunuz diyelim. Sizin gibi 100 kişi her gün akşam 7-8 arası BİM'den ekmek alsa bu bir grafik oluşturur. Aranızdan birkaçının 2-3 gün boyunca Migros'tan alışveriş yapmanız bu grafiği bozmayacaktır. Ya da Migros'taki kısa süreli kampanyanın, tüm herkesi kendine çekmesi, BİM'in bu total grafiğini bozmayacaktır. Çünkü Migros kampanyası bitince, çoğu kişi BİM'e geri dönecektir.
Yukarıda da bahsettim, grafik; aslında insanların bugüne kadar izlediği yol demektir. Psikolojik bir haritadır. Bu olursa, daha önce bu olmuş ve buna göre şu eğri ortaya çıkmış gibi bir sonuçtur. Mesela Dolar 3 birim değer kaybettiğinde, insanlar Dolar bozmaya başlıyorsa, bu 2-3 kez tekrarlandıysa; bu artık Dolar'ın her 3 birim değer kaybedişinde aşağıya doğru düşüş trendine girdi gibi bir yorum/grafik doğurmaktadır.

Not: Grafiklere bende inanmazdım. Ancak alım satım psikolojimizin, grafiğin ta kendisi olduğunu düşündüğüm ana kadar...
Sevgiler...