Öncelikle konuyu tek taraftan dinleyerek yorum yapmak yanlış olur (diğer tarafı da dinleyecek mahkeme), zaten biz de adli bir süreç işletmiyoruz burada. konuya gelecek olursak.

Adamın üstüne birşey olmaması, onun olmadığı anlamına gelmiyor, kira sözleşmesi soracak mahkeme, eğer kira sözleşmesi yoksa niye burada kalıyorsunuz gibi durumlar hasıl olacak. Evlilikten önce edinmiş varlıklara mahkeme karışmaz, evlilikte edinilen mal varlığı ile ilgilenir, nadiren de olsa öncesine de karışır mahkeme.

Aile mahkemelerinde hakime insiyatif hakkı çok tanınır. Adamın çalışıp çalışmadığına bakmaz, nafakaya hükmeder nafaka çeşitleri var avukattan bilgi alabilirsiniz. Ödemediğinde eğer hanım abla mahkeme açarsa (icra mahkemesi) ve ilk celsede genelde adama süre verilir ve nafakayı ödemesi istenir, eğer ödemezse 3 aylık sonrasında 6 aylık disiplin hapsi var (sicile işlenmez), içeride yattığı sürenin nafakası düşmez yine devam eder, ödemezse tekrar hapis kararı verilir. Gerçi hapis adama biraz tatil gibi olabilir emin değilim.

Mal varlığı için bilirkişi atanabilir, mahkemeyi kimin açtığı önemli değil kadın her zaman ön plandadır (her ne kadar bu konudan nefret etsem de, sizin konunuz farklı).

Girdiğim boşanma davalarının haddi hesabı yok, izin alıp girip izleyebiliyorsunuz yani. Bu süreçler kendinizi acındırarak olmazsa da yine de mahkeme bu konulara çok titiz davranır. boşanma davalarında eğer karşı tarafın kumar ve alkol aldığını ispatlarsanız uzaklaştırma cezası da verebilir. Bulunduğu eve koca giremez.

Bu konular hassastır, net bir kanunu yoktur hele çocuk konusunda bilirkişi raporunu bile hakim dikkate almayabilir insiyatif kullanır. Avukat bulmanız şart, burada kim ne anlatırsa anlatsın bizzat yaşadım bu olayları. Eşime asla hakaret etmedim, el kaldırmadım, kumar oynamadım, içkim sigaran gece hayatım hiç olmadı. ama eski eşim sıkılmış olacak ki boşadı beni neyse eski defterleri açmayayım. Gülücük trajikomik halimi simgeliyor yanlış anlamayın.