E-arsiv fatura olayi doğru olabilir benim başımdan ufak bir olay geçmişti. E-arsiv ile sorun olduğu için elle yazıp göndermişti faturayı. Ürün sahte ise iade edebilir yada ilgili kuruma bildirebilirsiniz (firmaya) firma satıcı hakkında işlem yapabilir. Ek olarak kendisi de üretebilir farklı marka adı altında.
Şimdi bizde bildiğin bulaşık deterjanı ve sıvı el Sabununu karıştırıp yapiyorduk.
Mesele satışına çomak sokması değilse siz Trendyol'a bildirirsiniz ve x markasının sahtesi ise X markasına bildirirsiniz, bildirdiginiz markalar işlem başlatırlar. Sizin yapacağınız orijinali ile değişimini talep etmek.
Ne kadar da iyi niyetli bir yaklaşım ve savunma..
1- Faturayı kesmediğine adım gibi eminim. E arşiv fatura maili vs gelmedi sonra bir gün sonra yeni kesip kağı fatura attı. Biraz beyin kullanınca gerçekten kesmediğini anlayabiliyoruz.
2- Sizin evde deterjanla sabunla yapmanız bu adamında yapıp satması gerektiği anlamına gelmez. Kendiisi de üretebilir tabi ki ama başkasının markasıyla etiket yapıp piyasaya süremez.
3- Ben zaten firmaya şikayet ettiğimi söyledim ama bir tüketici olarak sahte ürünü de şikayet etme hakkım var diye düşünüyorum sonuçta ben para verip aldım. Orjinali ile değiştirmesini talep edin diyosunuz da adam da orjinali yok