Bu konuyla ilgili bir post atıp RT yapıp destek verirseniz sevinirim bunların kökünü kazımak lazım hala rahat rahat satış yapıyor bu şahıs:
https://twitter.com/GkhanYl27053742/...70608346959875
Merhaba Trendyolda bir ürün satıyorum. Ürünü benim FABRİKASINDAN aldığım fiyata satan bir satıcı vardı. Dedim ulan Kdv komisyon kargo vs derken nasıl kurtarıyo da bu fiyata satıyor hadi benden 2 3 lira ucuz alsın yine kurtarmaz. Bir sipariş vereyim dedim ne göreyim. Adam ürünün sahtesini yapmış. Bildiğin kendi evde prille deterjanla doldurmuş ( renginden kokusundan belli ). Photoshoptan da sahte bir etiket basıp yapıştırmış. Ürün rengi kutusu etiketi ben sahteyim diye bağırıyor.
Etiketin yırtık olma sebebi kutu dandik olduğu için akmış hep ıslanmış etiket. Orjinali ve bana gelen sahtesini atıyorum yan yana. ( Ürün kimyasal bir ürün etiketinde ne barkod var ne uyarılar var sadece photoshoptan çamka fontlarla yazı ve arkaplan hazırlamış.)
Bu da daha önce birinin alıp attığı fotoğraf. Önceden böyleymiş rengi değişmiş suyun. Orjinalinde beyaz sıvı.
Kişiye müşteri gibi ulaştım durumu anlattım bana 10 litrelik olarak aldığını daha sonra şişelere koyduğunu orjinal firmadan alınmış faturayı ertesi gün atacağını söyledi. Ertesi gün yazdım atmadı. Faturasız göndermişti kendi faturamı da istedim. E arşiv kestim maile gelmiş olması lazım dedi gelmemişti. Sonra yalandan muhasebe falan uydurup kağıt fatura kestti. E faturaysan kağıt fatura niey kesiyosun o da ayrı bi konu resmen kesmemiş fatura ben isteyince bişeyler uydurup yeni kesti.
1 - Orjinal marka ile aram iyi ürünleri oradan alıyorum hatta bana yetki belgesi bile verecekler durumu bildirdim orası da ilgilenecek.
2- Trendyola bildirdim orjinallik kontrolü yapıyolar tüm ürünlerini buyboxdan çıkarmışlar ya da bu olay sonrası o çıkmış.
3- Sağlık Bakanlığı veya Cimer e şikayet etmeyi düşünüyorum nerelerden nasıl sonuç alabilriim?
Gerçekten şu ürünü evde yapsa sattığı fiyata fatura kesse 1 lira kalır diyodum. İadeler falan ki çok iade geldiğini düşünürsem zararına bile satıyo olabilir. Satış olarak beni baltalamasını geçtim insan sağlığı ile oynuyor küçüçük çocuklar alıyor bunu kim bilir içine neler koyup yapıyor bi yeşil bi mavi değişik değişik renklerde. Bu adamın yanına bırakmıycam ben başka neler yapabilirim bilmiyorum ama cevapları ve rahatlığı o kadar iğreti etti ki peşini bırakmıycam!