Azurrexe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese iyi forumlar,

Eşimle yıllar sonra bir ev almaya karar verdik, günlerdir bakıyoruz, tam istediğimiz gibi bir daire bulduk. 2+1 fakat bir oda sığınakmış. Tam istediğimiz gibi daire olduğu için bu olayı hiç sıkıntı etmedik, emlakçı da ben buradayım, hiçbir sıkıntı olmaz, olursa bana gelin dedi.

Kat irtifaklı daire, emlakçıya bir miktar kapora verdik. Bu sığınak durumu herhangi bir sorun yaşatır mı, ileride evi satmak istersek problem olur mu? Ne gibi sıkıntılar çıkabilir?

Teşekkür ediyorum, iyi forumlar
Belediyede yapı kontrol mühendisiyim. Sİzin evinizin bir odası sığınak görünmüyor. Sizin ev sığınağı gasp etmiş. Müteahhitlerin çakallıklarındandır. Bizler inşaatı kontrol edip onay verdikten sonra, içeride bu değişiklikleri yapar ve siz bilmeyenlere satarlar. O binadan şikayet olursa sığınağımız gasp edildi diye, hakkınızda cezai işlem yapılır. (Bu cezalar son 1 yılda 10 kat arttırıldı.) He belediye görevlileri uğraşmak istemez, işlem yapmaz. Ama şikayet yoğun olursa ve farklı kurumlara iletilirse (Cİmer vs.) Mecburen işlem yaparlar.

Kat irtifakı konusuna gelince. Kat irtifakı aslında sadece inşaat süresince geçerli olan ve müteahhtilerin topraktan satış yapması için uydurulmuş saçma sapan bir şeydir. Yapı Ruhsatı süresi 5 yıldır ve bu 5 yıl için geçerli olan bir tapudur. Bu 5 yıl içinde İnşaat bitirilip iskan alınması gerekmektedir. Yani 5 yıldan sonra arsa tapusundan farkı yoktur ki bazı bankalar kredi de çıkartmaz. Bir ev alıyorsanız tapusunun kesinlikle kat mülkiiyeti tapusu olması gerekmektedir. Burada bir çok mağduriyet yaşanıyor.

Başka sorunuz varsa cevaplarım