Omer Yavuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle gecmis ve olsun, ve Tebrik ederim. Ameliyat olma Karari bile oldukca büyük bir Engeldir aslinda cogu kiside, buna ama diger Cözümler ise yaramayinca, Ameliyet Kararini verip, Bicak altina gecmek gercekten Tebrik ederim.
Bir Yazida okumustum, aslindabu Ameliyet olanlar Spora daha sonra cok daha bagli oluyorlarmis, yani Spor Aski olusuyor sanirim

Cok Özel olmazsa merak etdigim bir iki Konu var aslinda, genelde hangi Ameliyeti olursaniz olun, (Migde Balonu haric), Migdeden hep bir Kisim kesilip, yada kücültüldügü icin, Vücut gerekli oldugu Vitaminlerin hepsini alamiyor. Bu yüzden duydugum ve okudugum seyler hep, sudur, Ameliyat olan birisi, Ömürboyu eksik Vitaminlerini desteklemek acisindan Hap kullanmasi gerekiyor deniliyor. Dogrumudur?

Ameliyetin ilk gününden bu yana, en zorlandiginiz Dönem hangi dönemdir?

Ve son olarakda 52 kilo az degil, cidden cokmus. Bu kadar Kiloda Deri kendisini geri cekebiliyormu, 11 Ay cok kisa bir süre gibi geliyorda bana, yani sanirim Deri Sarkma sorunu oldu diye düsünüyorum, dogrumuyum acab?
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Ömür boyu vitamin konusunu ameliyat öncesi bende çokca duymuştum fakat doğru değil. Kısıtlı gıda alımında tabii değerler düşüyor ama ben hala bu değerleri koruyabiliyorsam ömür boyu vitamin almama gerek yok. Mümkün mertebe beslenme kaliteli oldukça vitamin sıkıntı olmuyor kişide. İlk zamanlar gıda alımı epey kısıtlı olduğundan o açığı sürece uygun protein tozlarıyla kapatıyorduk. Sonrasında gıda alımı arttığında bu açık kapanıyor. Ama illa ki ihtiyac duyuluyorsa da alınabilir bir süre tabii ama ömür boyu diye bir kıstas yok.

Kiloların verdiği yüklerden kurtulunca hareketler hızlanıyor yürüyüşler hızlanıyor haliyle yerimizde durmak istemiyoruz. Spora bağlılık bundan olsa gerek. O şevk ister istemez geliyor ve bence bu çok güzel birşey.

Benim sürecim 11 ay sürdü bu sebepten sarkma olmadı evet deri çekiyor. Kişinin yapısı yaşı vs etkenlerde olağan tabii. Bu ameliyatı olmuş bazı kişilerde 6. ayda süreci biten var. Bence onlar daha hızlı kilo verdiklerinden sarkmaları olağandır. Benim kararında gitti ve sporla destekleyince beklediğim etkiyi aldım diyebilirim.