İçeriklerimin ilk sıraya girmesi için 2 ay kadar içerikleri haftada 1 kez olmak şartıyla güncelliyorum. Rakiplere oranlara kelimenin daha fazla olması, görsellerin sıfırdan veya detaylı bir şekilde editlenip yüklenilmesi ve ek H2,h3 başlıkların eklenilmesi. Tabi anahtar kelimeleri başlık ve görsellere ekliyorum.
Anca böyle ilk sıraya yerleşebiliyorum ama hemen çıkma oranı kötü ...
Bu gün 1 dk lık videoları bile ileri sararak izleyen bir topluluğa dönüştük... Bilgiyi saf yalın haliyle vermek etkili sonuç vermiyor... en iyi içerik, ziyaretçiyi sitede tutan içeriktir.
Tabi sitede tutan derken altını çiziyorum,
sekmeyi kapattırmayan içerik.
Youtube içerisinde en popüler en çok izlenen içerikleri kim nasıl üretiyor bir bakın. Sonra, içeriğinizin uygun bir yerine dış link ekleyin, ziyaretçi o link ile gidip o konuyu okusun, dönsün kaldığı yerden devam etsin.
Yalnız içeriğiniz sadece bilgilendirici olmamalı... bilgiye ulaşmak çok kolay, 1k kelimelik yazı içinde aradığını bulması max 20 sn sürer. Bu süre kaliteli bir içerik için kısadır. Yazının tamamını okuyacak, mümkünse bir daha okuyacak. Linkte tıklayıp başka konuyu okumaya devam edecek.
Kural: Eğer ziyaretçi yazınızı okuduktan sonra google'a dönüp başka siteye giriyorsa sıralama kaybedersiniz. Ancak ziyaretçi yazınızı okuyup google gitmeden başka siteye geçiş yapabiliyorsa sıralamada yükselirsiniz, hatta bu oranı yükseltirseniz kalıcı bile olabilirsiniz.
Mühim olan, yeni ziyaretçiyi siteye çekmeden önce mevcut ziyaretçiyi memnun etmek. Mevcut ziyaretçiyi memnun edersek zaten google bize yeni ve kaliteli ziyaretçiyi kendisi getirecektir.