Neyi yanlış yapıyorsun usta? Bence şu: değişimi gerçekleştiremiyorsun. Ya da değişime ayak uyduramıyorsun. Yazından anladıpım kadarıyla aynı kuşak çağlarındanız. Evet bizim zamanımızda web sitesi tasarlamak bir emekti, günler, geceler, buglarla dolu saatlerdi. Sana yemin ediyorum çevremizde basit kurumsal siteye bir admin paneli kodlayacak adam bulmak çok zordu, olanlar da deli paralara freelance olarak randevu ile çalışıyorlardı. Halen unutamıyorum şahsen bir not defterine XHTML kodları veya basit javascriptler yazıp uzantısını değiştirdiğimiz de çalıştığında mutlu olduğumuz anları...

Ama şimdi zaman değişti, işin gerçeği Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Comunityler oluştu, fikirler birleşti, alt yapılar gelişti. Server olanakları ve hızları da gelişti, bununla birlikte bir çok şey gelişti. Örneğin zamanında Flash ile görsel şölen dolu bir web sitesi alın teriyle hazırlanırken şimdi hiçbir tarayıcı onu kabul dahi etmiyor.

Sözün özü, hız artık önemli. Elle tek tek sepet modülü dahil bir e ticaret sitesi kodlayıp satmaya kalkarsan birisi opencart ile 2 -3 tane yapar ve senden daha hızlı +çok kazanır. Hatta bir de sosyal medya yönetimi yapar, üzerine account alım-satım yapar daha da kazanır. Değişime ayak uydurmalısın 😎

Zira önemli olan artık gecelerini çok vermen, bizim gençlik yıllarındaki o gizemli yazılımcı modunda takılı kalman değil, yaptığın işin çıktısı, sürat ve kaliten + karşı tarafın ne istediğine cevap vermen...

Dipnot: Sürükle-bırak olayına bende karşıyım evet. Ama yapılan yeni konsept işleri de Asla küçük görmüyorum. Zira birkeresinde opencart dedik, hazır modül beya ne var bunda dedik. Aylarca işin içinden çıkamadım ve ücretli destek aldım. Bilgin ola...