Merhaba,
Arkadaşlar bir süredir forumu takip ediyorum. Ve ne zaman görsem ne kadar kazanıyorsunuz tarzı konularda insanlar 5-10k gibi ücretler yazıyorlar. Ve bunları yazan arkadaşların birçoğu öğrenci olduklarını iddiaa ediyorlar ve bazıları da kurumsal+, yani bir üyeliğe 3000₺ verdiklerine göre gerçekten kazanıyor olabileceklerini düşünüyorum.

Şimdi sorum şu, ben mezun olmuş, onlardan yaşça büyük ve yazılım, sosyal medya veasair alanlarda bilgi sahibiyim. Ancak bu meblağları göremiyorum.
Birçoğunun hesabında "medya" ibaresi bulunuyor.

Yaptıkları şeyin smm panel tarzı yada basit grafik, hazır template ile site kurma, wordpress eklenti kurma vs. vs. tarzında temel herkesin bilmediği ama öğrenmesi yapması max. birkaç gün alacak işlemleri olduğunu düşünüyorum, yanlış anlaşılmasın emek küçümsemiyorum ama yine aynı forumda a-z'ye ful paket yazılım yapan yıllarını eğitimlerine vermiş donanımlı arkadaşlar bile yeri geliyor bu kadar kazanmıyorlarken, "medya" tagı altında nasıl bu gelirleri elde edebiliyorlar merak ediyorum.

Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz neler? İnsanların temel şeyler yaparak bu kadar kazanması nasıl oluyor? biz kazanmayanlar neyi yanlış yapıyoruz; acaba çoğumuzun kafasında "o sektörden kaç para kazanılır yav" diyerek uzak durma düşüncemiz mi buna engel oluyor. Acaba pasta büyük biz de yeriz diye biz de mi medyacı olmalıyız?

Sizin düşünceleriniz neler? teşekkürler.

not: dediğim gibi asla iş küçümseme olarak anlaşılmasın ama bir junior yazılımcı maaşı 3000 tl olabiliyor yerine göre ama bir hazır template kuran arkadaş 3 günde bu parayı kazanabiliyor merakım buna, kesinlikle sitem yok. öğreneyim bende yapacağım 🙂