Hocam selamlar, ben bu forumda kime iş verdiysem hep gecikti.
Gecikmesinin asıl sebebi de benim hiçbir şekilde işi yapan arkadaşı rahatsız etmememden kaynaklı idi. Ben bir iş yaparken birinin karışmasına veya sürekli rahatsız etmelerinden rahatsız olurum, bu yüzden de işi verdiğim arkadaşı asla rahatsız etmem. Ama burada belki 20den fazla arkadaşa iş teslim ettim hemen hemen hepsi de gecikti. Şu tarih dediler o tarihten çok fazlası geçti. Şimdi de işi verdiğim arkadaşı sürekli rahatsız ederim, çünkü başka türlü iş yaptıramıyoruz maalesef. Sabırsızlıkla alakası yok yani, kötü tecrübeden kaynaklı
Yapılanın doğru olduğunu iddia etmedim hocam.
Sadece altında yatan muhtemel nedenden bahsettim.
Maalesef Türk tipi çalışma şekli bu.
Ve bu çalışma şekli bir süre sonra standart davranış tarzı olmaya başlıyor.
Bizim insanımız disiplinli çalışma ve sözüne uyma konusunda ciddi sıkıntılı.
Buna kendimi de dahil ediyorum, gençlik yıllarımda bir çok defa söz verdiğim işi söz verdiğim süreçte yapamadığım olmuştur.
Bu yüzden Türkiye'de işinin yapılmasını istiyorsan peşinden koşman, sürekli takip etmen gerekiyor.
Siparişi ver ve teslimat süresine kadar herşeyi unut sistemi bu ülkenin kültüründe işe yaramıyor.
daha iyi anladım hocam. Sanırım benim bir türlü kabullenemediğim konu şu : "
Türkiye'de işinin yapılmasını istiyorsan peşinden koşman, sürekli takip etmen gerekiyor. "
O zaman aslında sonucu sormak yerine, nedeni de sormak lazım

"İnsanlar neden işini zamanında teslim etmez."
Benim birbirini cross check eden 2 excelim var, birisi iş nakit akış takip, diğeri teslim bekleyen işler şeklinde. Biri patlasa öteki uyarıyor. Bir iş bırakın günleri saat mertebesinde gecikse beni rahatsız eder mahcubiyete sokar. Ha gecikme durumu var ise de mümkün mertebe sebebi ile açıklarım. Ancak bu özveri karşılıgında da hakettiğim muameleyi görmek isterim. Bu kadar titiz çalışıp takip edip üzerine sürekli sorgulanmak da açıkcası benim hoşuma gitmiyor.
Biraz çıkmaz sokak galiba, çünkü "peşinden koşmazsan iş yürümez" mantığı, zamanla çalışanda da "peşimden koşarsa yaparım" a dönüşecek. Programa göre değil de en çok sorana göre iş yapmaya yani.