Arkadaşlar ayağımı tahta kurusu ısırdı üstüne basamıyorum heryeri iltihap topladı, hastaneye gidemem cünkü adım bile atamıyorum ayağım davul gibi oldu, eczacı bi arkadasım geldi 2 ilaç getirdi iyi gelir dedi sürdük.
Şimdi sorun şu ayagım havadayken rahatlıyorum, ama yer seviyesine getirdigimde efsane yanıyor 3-4 dakika sonra geçiyor. Ama üstüne hala basamıyorum. Yaşayan var mı böyle birşey aranızda ?
Ayağımın görseli midesi hassas olanlar bakmasın lütfen.
Edit: evdeki diger arkadasımada oldu onun ki 2 güne geçti misafirimiz vardı onun kide kotu oldu hastaneye gitti, doktor akrep mi ısırdı diye sordu 1 hafta istiharat verip ilaç verdi.benim bu ayagımda daha bugun boyle oldu dün bu kadar değildi minik noktaydı.
Sarımsaklı Limonlu Su
Tahta kurusunun ısırdığı bölgede eğer cildiniz çok hassassa iltihap oluşabilir. İltihabı önlemek adına antibiyotik etkili sarımsak kullanılmalıdır.
Bir kase içinde ezilmiş sarımsakların üzerine birkaç damla limon damlatın ve suyla az miktarda sulandırın.
Büyük bir pamuk alarak bu suyu cildinize sürün.
Kaşınan bölgede su toplamasını önleyen sarımsaklı limonlu su, enfeksiyonun da önüne geçecektir.