bytoprak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Lahmacun ve Pide üzerine bir işyeri açıp ağırlıklı olarak paket servis ile sektöre giriş yapmak gibi bir düşünce var. Yani lokanta veya salon tarzı olmadan basit bir yapıda bu işe başlayıp devam ettirmek istiyoruz. Şimdi siz lokasyonun öneminden bahsedeceksiniz, ( istanbul'da oturanlar iyi bilir ) Beylikdüzü ve esenyurt ilçesinde ( marmara park avm çevresi ) uygun olan bir yerde yapmayı planlıyoruz. Şimdi dediğim gibi ağırlıklı olarak paket servis olacağından dükkanın büyüklüğü de 50-100 m2 arasında olacak şekilde bir düşünce var. En önemlisi ise aslen Gaziantep'li olduğumdan özellikle bu alanı seçtim ki malzemeleri antepten getirip kaliteli bir lahmacun bununla birlikte pide yedirmek istiyorum. Aşağıda sormak istediğim şeyler var bilenler var ise cevaplandırabilirse iyi olur .

Sorularım :
1- Böyle bir iş kazanç getirir mi? ( Burada reklam yapmak lazım vs gibi şeyler söyleyeceksiniz biliyorum daha efektif düşüncenizi aktarırsanız sevinirim. )
2- Yukarıda belirttiğim şekilde bir iş başlangıç maliyeti ne olur ?
3- Beylikdüzü veya esenyurt'ta ( marmara park avm çevresi ) oturan var ise sizce bu iş orada olur mu?
4- Çok yerleşik ( her binada 30-40 daire olan ) olan sitelerde reklam nasıl yapılmalı?
5- Ağırlıklı olarak paket servis olduğundan maliyet açısından kurye işini kendim mi yapmalıyım yoksa yemek sepeti,trendyol yemek, getir vb. yerler ile mi çalışmalıyım?
6- Yemek sepeti, getir yemek, trendyol yemek gibi yerlerle çalışmak avantaj mı dezavataj mı?
7- Son olarak günlük veya aylık ne kadar ciro yaparsam bu iş kazandırır?

Aslında daha çok aklımda soru var ama çok sıkmak istemedim. Eğer detaylı olarak bilgisini aktarmak isteyen var ise pm üzerinden iletişime geçebilir. Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler

bizim iş yerimiz cafe , trendyolda mevcut trendyol vb online yerler için uzerine koymak zorundasınız..

22 tl ise online uygulamalarda komisyon oranına gore uzerine eklemeniz gerekiyor 28-30 arası fiyat ..

22 tl den satışa çıkartırsanız mesela trendyolda hesabınıza yatacak para 16 tl gibi veya daha düşük ..

Paket servis için bu online servisler şart...
-----------------------------------------------------

Malzemeyi sakın uzak yerlerden getirmeyin en buyuk hatanız olur, istanbulda en kralı mevcut zaten herşeyin , önemli olan malın maliyetini veya külfeti düşürmek

beylikdüzü- esenyurt- cumhuriyet mah- mehterçeşme- adnan kahveci- gibi yerlerde rekabet cok ama herkes de iş yapar..

ornek alacaksanız özelden size bir kaç mekan adı verebiilim gidip inceleyin .. kesinlikle arazide inceleme yapmadan bazı dukkanları iş yeri acmayın