Merhabalar,

Konu hakkında detaylı bilgilere sahibim ancak forumda başına gelen vardır diyerek farklı tecrübeleri de edinmek istedim.

Dört katlı bir apartmanın 2. Katında ailemle birlikte oturuyorum. Zemin kat yüksek giriş, bu kat için kat mülkiyetinde işyeri olarak geçiyor ve sorun yok. Ancak 2-3-4. Katlar mesken olarak geçiyor ve apartman yönetim planında ise açıkça “sadece mesken olarak kullanılır” yazıyor.

ancak ne var ki 1. Katta diş hekimi muayenehanesi var. Karşı kapısında ise bir saç merkezi, güzellik salonu bulunuyor.

şimdi 3. Ve 4. Katlarda da bu tip büro veya güzellik salonu gibi işletmeler kiracı olarak yerleşiyor.

Evde 75 yaş üzeri iki büyüğüm oturuyor. Üst katlara gelenin haddi hesabı yok dakika başı kapı çalınıyor.

bugün karşılaştığımız durum ise daire kapımızın zorlanmış olması, yani Çelik kapıda boşluk var. Biri bir güzel esnetmiş.

şimdi sorum şu; diş hekimi haricinde kimsenin kanunen böyle bir hakkı yok. Diğer işletmelerin de apartmandan hiç bir muvafakati yok. Gece gündüz gürültüleri, her türlü tadilatta duvarı dahi yıkmalarını saymıyorum bile.

bunları en kısa yoldan nasıl apartmandan uzaklaştırırız? Benimle birlikte 7 malik daha bunları apartmanda istemiyor.

düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.