Merhaba;
Yaklaşık 1,5 ay önce de benzer bir konuda fikirlerinize danışmıştım. O dönem özel sebeplerden dolayı araç alamadım şuan fiyat segmentimi biraz daha yükselttim. 165 170 bandına kadar araç bakıyorum. Aklımda en başta 1.0 ecotsi 2018 ibizalar vardı fakat onların fiyatı 160-165 civarına yaklaşmış durumda. Leon 1.2 tsilara baktım 2015 modelleri 170 civarına alınabiliyor. Bu durumda Leonun daha mantıklı olduğunu düşünmeye başladım. Bunlara ek olarak aurisin 2015 model(1.33 çekmiyor dendi, 1.4D ve 1.6 motorları) ve megane 4 hb 1.6 motor olanlarına da baktım. Yaklaşık olarak aynı fiyat baremindeler. Ben yakıt oranlarını da göz önüne alarak Leon 1.2 TSİ a daha yakınım ancak daha önce turbolu araç sahibi olmadım. Sorduğum bazı kişilerin söylemi düşük motorlu araçtan turbolu da olsa uzak durmamız gerektiği. Motorun düşük olması(1.2 TSİ 110hp) bir sıkıntı çıkartır mı? Daha önce deneyimlemiş olan bu konuda deneyimli arkadaşlar bu konuda fikirlerini belirtirse çok sevinirim. Okuyan herkese teşekkür ederim. İyi forumlar.
Dipnot: öncelik olarak fiyatlardan ötürü manuel araç bakmaktayım

Bu fiyat segmentinde farklı fikirlerinize de açığım.