Bir çok kategori altında bir çok uzman çeşidi var peki uzman nedir?

öncelikle konuyu anlamanız ve sağlıklı değerlendirmeniz için ben açıklayayım.
Reel sektörde B sınıfı İş güvenliği Uzmanıyım. Sektörde 10 yıl olmak üzere çoğunluğu emlak konut projelerinde koordinatör olmak üzere bir çok sektörde hizmet verdim. Yani uzman nedir (mahkemeye başvursam bilirkişi olabilirim) açıklayayım.

uzman bir işi en iyi yapan değildir
meseleğe başladığımda teorik bilgi dışında tecrübem yoktu. Bir kaç ay başka uzmanın yanında çırak gibi çalıştım. Sonra tek başıma bir şantiyede hizmet vermeye başladım.

Uzman insiyatif alandır
Uzman dediğimiz çeşitli konularda fikir değil karar veren, kararını karşı tarafa doğru bir şekilde anlatabilen kişidir. Başkasının dediğini yapıyorsa uzman değil çalışandır.

Uzman Yöneticidir
Bir iş yapılacaksa o işin yönlendirilmesini sağlayan kişidir.

Uzman Agresiftir
Duyguları yoktur, kararı net olur ve yapılmasını bekler.

Olmuyorsa Bırakmasını Bilir
Uzman bir işte istediği olmuyorsa o işi parasına bakmadan bırakabilendir. Bu istek işin olabilirliği veya hizmet verenden istedikleri de olabilir.

Uzman Hizmeti Kalitelidir
İşverenin istediğini değil hizmetinin kalitesi ön plandadır. Daha iyisini işveren biliyorsa ya kendisi yapsın ya da başkasını bulsun diyebilendir

Uzman Dar Bir Alana Hizmet Eder

süper market değil butik işletme gibidir. Yaptığı işe odaklanır en iyisini yapmaya çalışır.

—-
Evet benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Sizin görüşlerinizi alayım, uzman olmak hakkında ne düşünüyorsunuz?