Merhabalar sanal pos firmasının biri ile çalıştık.Güzel kazançlar elde ettik.Sonra normal bloke süresinde anlaşamadık ve fes ettik.O hafta elde edilen kazançlar sonraki pazartesi yatacaktı.Lakin anlaşmamız fes olduğu için gelebilecek harcama itirazlarından sebep para içerde bloke edildi.
Bu kısmı anlıyorum ve hak veriyorum. Para içerde durabilir.
Lakin yaşamış olduğum sıkıntı şu;
Şimdi içerde yaklaşık 250-500 adet harcama itirazı gelebilecek tutar söz konusu.Lakin paranın bloke konduğu günden bu güne (20 gün geçti ) 1 itiraz geldi ki ondada müşteriye hizmet vermiş ve fatura kesmiş bulunuyorum.
Firmaya sürekli ulaşıyorum (20 gündür ) para içerde durabilri bu konuda sıkıntı yok ama bana ne zaman ödeme yapacaksınız dediğimde gün vermiyorlar.
Tarih istiyorum tarih veremeyiz diyorlar.
Bu ne kadar doğru ?
Bende kendimi oradan gelecek ödemeye göre ilgili tarihi filan bilsem ayarlarım.Çok para yok içerde ama içerdede durmasını istemiyorum 12-15 bin arası bir mebla var.
Firma paraya bloke koydu sanal posumu kapalı olduğu için ve gelebilecek harcama itirazları nedeni ile.Kendileri gün / tarih vermiyor ucu acık konuşuyorlar ve tek dedikleri :
"Satış ekibimizden alınan bilgiye göre tutar,chargebackler ve iade süreçleri için bekletilmektedir."
Sizin düşünceniz nedir ? ne kadar tutabilir ler ? bu konuda ne yapabilirim ? Bana tarih vermeleri gerekmiyor mu ?
Öncelikle geçmiş olsun hocam, umarım kısa sürede çözülür. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.
Harcama itirazı için VISA ve Mastercard'ın tanıdığı süre 180 gün. Eğer yasadışı bir hizmet satışı gerçekleştirmediyseniz, T.C. yasalarına aykırı bir durum veya firma ile aranızda farklı bir sözleşme yoksa sanal pos firmasının bakiyenize koyabileceği maksimum süredir 180 gün. Tarih vermemeleri çok normal, örneğin size 40 gün sonra ödeyeceğiz dediler 35. gün itiraz geldi, dengeler değişir. Risk birimi tekrar değerlendirme yapar. Bu yüzden size kesin bir tarih vermezler, vermemeliler.
İşlemlerin yurtiçi mi yurtdışı mı olduğu çok önemli. Eğer işlemler yurtiçi ise kısa sürede çözülür, yurtdışı ise işi tamamen firmaya bırakın derim. Tabi çalıştığınız firmada önemli bu noktada, firma adını vermemeniz iyi olmuş fakat özelden paylaşırsanız tecrübelerimi bildiklerimi anlatabilirim.
İlla beklemek istemiyorum, çok aciliyeti var derseniz şöyle bir yol izlenebilir; ek bir sözleşme imzalanır herhangi bir chargeback veya risk teşkil eden konuda x gün içerisinde tutarı ödemeyi kabul ediyorum tarzında. Fakat büyük firmalar buna yanaşmaz, küçük tutarlar için uğraşmak istemezler bilginiz olsun.
Siz en kötüsünü düşünün kendinizi harcamanızı 180 güne göre ayarlayın, bu resmi bir süre kimse 2-3 ay geçmiş ödemeye kolay kolay normal prosedürle itiraz edemez bu konuda da bilginiz olsun. Paranız firmada ise sorun yok, geç olsun güç olmasın.