Din hariç diğer hususlarda size katılıyorum. Din konusunda katılmama sebebim ise bir çok insan üstesinden gelemediği veya yapamadığı şeyi eksik görür veya karşı tarafa atar sorumluluğu/suçu. Şahsım olarak yıllardır muhafazakar kesim içerisindeyim çevremde 7'den 70'e her fikirden insan mevcut zerre stres,sıkıntı veya kaygısal bir durum içerisine girmedim. Çünkü, bir görev mantığı ile din yaşanırsa ( uleyn işe geç kaldım patron ne der ) gibi bir stres yaşanır. Ama manasını bildiğin bir dini yaşarsan yaptıkların huzur verir. Umarım sizi anlamışım ve doğru da anlatabilmişimdir.
Dinden ziyade siyaset en büyük strestir. Bundan uzak durun. Çünkü, siyasi sempatizanlık yapan kesimlerin büyük çoğunluğu cahilliklerinden dolayı sempatizanlık yapar vatan sever olduklarından dolayı değil. Bu sebeple bu insanlara ak ile karayı anlatamazsınız. Anlatsanız da ak'a kara, kara'ya ak diyecek bir kılıf her daim bulurlar.
Doğru anlamışsınız hocam tabi bu benim kendi yorumum her insanın doğrusu yanlışı farklıdır. Dininize bağlı olun buna zaten saygı duyarım. Ama beni asıl dinden uzaklaştıran etkenler genelde baskıcı insanlardır. Ben önceden şu halime göre çok muhafazakardım bir süre sonra baktım ki wtf?.
Yakınlarımdan örnek vereceğim veya tanıdığım insanlardan; Dayılarım birer yav***tır afedersiniz yıllarca bir dayım babama sövdü saydı inanılmaz iftiralar attı ama ağzından namazı niyazı düşürmedi. Ormandan geçer ağaç kesip götürür yani bir nevi çalar. Sonra gider çaldığı ağacı satar. Sürekli tövbe eder ama tövbesinden önce ana avrat bacı ne varsa sayar. Öyle paranın a****yim der ama gider öyle paranın peşinde koşturur ( kötü paradan bahsediyorum ) alkol haram şöyle böyle der ilk beleş bulduğunda anasını ağlatıncaya kadar içer yeter ki başkasından olsun. Bir diğer dayımı anlatmaya r10un konu uzunluğu yetmez. Tabi daha bunun amcası, halası, teyzesi, babane, ananei dedeler, komşular, tanıdıklar ühüüü say say bitmez. Ben hepsinin ne b*k olduğunu bildiğim için din bana çok itici gelmeye başladı sanki insanlar önce suçu işleyip sonra namaz kılı bir nevi sevapla günahı nötrlediklerini düşünüyorlar. Bende böyle olmaması için bu ve bunun gibi insanlar olmamak için kendime en doğru seçim olarak dinden birazda olsa uzaklaşmayı seçtim ve şuanlık memnunum