Şöyle de bir örnek verebilirim en belirgin bir şekilde. Benim gibi siz de türkiyede yaşıyorsunuz belli ki. Bizim ülkeye has kaygılarımız var mesela en belirgini ekonomi diyebilirim. Böyle olanların önüne geçmek çok zor olduğu için bunları doğal olarak karşılamak lazım. Ama bunun dışında özel kaygılarınız varsa bu tamamen sizden kaynaklı. Mesela birisine değer verirsiniz, ona yardım edersiniz ama bir süre sonra farkedersiniz ki o kişi sizi enayi yerine kullanmış. Benim böyle şeyler genelde başıma gelmez son 2 senedir çünkü kimseye ne güvenirim ne yardım ederim ne de karşılık beklerim. Ben sorunlarımı tek başıma çözebiliyorsam onlarda tek başına yapsın kafasıyla bakarım. He bunun yan etkileri de şu şekilde eğer akrabalarınıza aileniz veya siz bağlıysanız aynı durumu akrabalarınıza da göstermeye başlıyorsunuz bir müddet sonra. Yani onlara da yardım etmiyorsunuz, yaşantılarını umursamıyorsunuz kısacası kendinizi kullandırtmıyorsunuz. Bunun yan etkisi akrabalar sürekli konuşur. G*tü kalkmış, adam olmuşta bizi küçümsüyor, bizim zamanımızda şöyleydi böyledi gibisinden. Mesela bunları da umursamayacaksınız. Benden sizene a* diyip geçeceksiniz. Böyle böyle kaygılar bir bir eksiliyor. Ben 2 senedir bu şekilde eksilttim. Bir süre sonra zaten kaygı kavramı kendini dert kavramıyla yer değiştiriyor kaygılarınız azalıyor artık dertlerle uğraşmanız gerekiyor. Yani bi çukurdan çıkıp diğer çukura düşüyorsunuz