Şimdi sen bu mesajında benim müslüman olmadığımı ima etmişsin lakin ben Elhamdülillah Müslümanım beni toplum önünde rencide ettin benden helallik alman gerek hadi bakalim.Madem haram idi neden yeni söyleniyor bu diyanetin ilk hatası değil aşı orucu bozmaz,toki faizi helal,evlilik düşüncesinde olanlar birbirin cinsel yerlerine fikir verecek kadar bakabilir diye gidiyor burada konu kurum islam dini değil.
Senden bahsetmedim, seninle muhatap bile olmadım, adını geçirmedim, sadece bir arkadaşıma genel geçer bi' tavsiye verdim. Hiç bir kelimemde x kişisi müslüman değildir gibi anlatım yok. Sana sadece gereğinden fazla fevri davrandığını söyleyebilirim ama hiç bir hitabımda sana yer vermedim, senden helallik beklemiyorum.
Müslüman olduğun için tebrik ederim, Allah hidayetini arttırsın.
Öncelikle İslam konusunda görevli kimse bir şeyi duyurmakla mükellef değildir, sadece tebliğ görevi vardır ki bunun içinde ehliyet sahibi olmak gerekir. Yine beyanına göre müslüman olduğunu varsayarak konuşuyorum; bir müslümanın ilk emri 'OKU' dur. Sen bu zamana kadar bunca fıkhi konuyu incelememişsin, içtihatlara bakmamışsın, şimdi bir internet sitesinden gördüğün bi yoruma göre neden şimdi söylendiğini sorguluyorsun ve iyi ya da kötü hem devletin hemde İslamın bir kurumuna laf ediyorsun. Sen bu zamana kadar doğrusunu neden öğrenmedin?
Diğer söylediğin fetvalarla ilgili de artık dile getirdiğin için kanıtlamak senin yükümlülüğün; sen az önce bi zanda bulundun ve bu iftira da olabilir, kaldı ki kanıtsız olduğu için söylediklerine inanmıyorum. Kurumda sıkıntı olabilir ama her ne olursa olsun maalesef ki memleketimizde müslümanlığı temsil edecek resmi başka hiç bir kurum olmadığından saygı göstermekten başka çaremiz yok. Keşke gerçekten İslam alimlerinden oluşan bi kurul denetlese ve burada boş muhabbet ve kulaktan dolma bilgilerle hiç bir işe yaramaz yargılarımızı kendimize saklasak.