cagataysahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Temel amacım sağlıklı beslenmek, zira reflü problemim var ve sağlıklı beslendiğimde bir kez dahi şikayetim olmuyor, ne zaman sağlıksız beslenmeye başlasam ciddi anlamda reflü azıyor ve hayat kalitemi düşürüyor.
Öncelikle geçmiş olsun diyorum bir kaç öneride ben bırakayım reflü sorununuz ve sağlıklı beslenme konusundaki tecrübelerimi.

1- Reflü bir problem değil bir sağlık sorunudur ve sağlıklı beslenme konusunda bir başlangıç yapmanız çok doğru bir yol. Tavsiyelerimin birincisinde reflü sağlık sorununuz için bir teşihis gerekiyor mide kapakçığında gevşemedir genelde bu sorun ve tüm asit ve yiyecekler ağzınıza gelir bu sağlık sorunudur diyet ve beslenme ile ancak sorunu baskılarsınız ve reflüde diyet önemlidir. Genelde reflü sorunu olanlarda gastrit problemleride ilerleyen dönemlerde eşlik eder bir şekilde tedavi planınıza bunuda eklemenizi öneririm.

2- Sağlıklı beslenmek çok zor ve pahalıdır yemekten kısarak değil yemek yiyerek zayıflayabilir ve sağlıklı beslenirsiniz size ufak bir liste vereyim.
- Kahvaltı: Yulaf, yumurta, salata, peynir (hellim yada lor)
- Protein ağırlıklı besleneceksiniz : Balık, Kırmızı et, Hindi, Bakla, organik tavuk
- Karbonhidrat: Nohut, fasulye, patates artık aklınıza ne geliyorsa
Öğünlerinizde mutlaka eklemeniz gerekenler: yeşil yapraklı herşey mağrul, soğan, maydonoz, nane, roka, tere vs. bulguru eksik etmeyin hiçbirşey bulamıyorsanız sade bulgur yiyin hepsinden daha sağlıklı.

En Önemlisi: Hayatınızdan stresi çıkarın reflü eğer bir teşihisle mide kapakçığı sorunu değilse pskikolojik nedenlerede dayanabilir.

Sağlıklı beslenmek ülkemizde çok zorlaştı en azından halen uygun fiyatlara bulabildiklerimiz var. Başarılar.