Merhaba, arkadaşlar almanyada bir yakın abimin davetiyle almanyaya 15 gün süreyle gideceğim.
bu süreçte almanyayı görüp tanımaya ve iş arayacağım ancak almanca bilmiyorum İngilizce kursuna gittim ancak a1 eğitimini tamamlayamadım. kelime epey biliyorum. okuduğumu anlayabiliyorum tabi çoğu değil.
Almanyada iş aradığımda hem dil kursuna gidip hem çalışabilirmiyim?
Dil zorunluluğu olurmu?
Eğitimim Bilgisayar programcılığı 2 yıllık.
Yaş 28.
Öncelikle 3 aylık vize ile çalışma hakkı almanız çok zor , öğrenci vizesi almanız gerek
2 Yıllık ne güzel diplomanız mevcut , davetiye vericek biri var , hemen okullardan birine öğrenci olarak başvurup dil kursuna gitmen gerek, başvuru çıktığında öğrenci vizesi alabilirsin , almanyaya gittikten sonra belediyede aufenthaltstitel almaya gitceksin onu aldıktan sonra haftalık belli bir çalışma izni sana veriyor öyle hem dil kursunu okuyup hemde çalışabilirsin , zaten %80 türk birinin yanında çalışırsın ve oda kaçak çalıştırır ( saat farkı olmaz yani )
En kolay 2 yıllık diploma ile dil kursu veren üniversiteler :
Siegen Üniversitesi
Bochum üniversitesi içerisindeki dil kursu
Dortmund üniversitesi içindeki dil kursu bölümü
Siegen online kayıt ile alım yapıyor , gelen kabul belgesi ile %100 vize alabilirsin , ( 6 ay , 6 ay devamlı uzatabilirsin )
Unutulmaması gereken bir durum var , yakınınız davetiye yollarken bütün geçim üçretlerini ben karşılıcağına dair bir belge alması gerekiyor , bu belgeyi almadığın sürece yüksek bir miktar alman bankasına yatırıp sadece gidebilirsin
onun dışında sorabilceğin her şeyi sorabilirsin yardımcı olurum , 2 sene boyunca öğrenci olarak okudum almanyada