Peki o kapıda ödemeli kargoya koyduğunuz notu kim onayladı da müşteriyi bağlayan bir tarafı oluyor. En sevmediğim alışveriş sitesi alışkanlıklarından. Böyle not gördüğüm e-ticaret sayfasından bir daha asla alışveriş yapmıyorum. Ayrıca o avukat sizin sözleşme diye koyduğunuz not parçasına inandığı için değil ürüne ihtiyacı olduğu için almıştır. İkisi farklı şeyler.
Yok hocam not değil Whatsapp mesajı. Durumu şöyle açıklayayım. Yanlış anlaşılma olmuş demek ki.
Kapıda ödeme de müşterilerin bir çoğu sipariş verip teslim almıyor. Haliyle kargo ücreti de satıcıya kalıyor. Sırf laf olsun diye emin olun böyle sipariş veren binlerce kişi var. Satıcı olarak kendimi garanti almak adına böyle bir yola başvurdum. Amacım müşteriyi mağdur etmek değil. Ürün kişiye özel üretildiği için iadesi imkansız oluyor. Ama müşteri üründe bir sorun yaşadığında yada kargoda ürüne bir şey olduğunda ücret almadan müşteriye ürünü tekrar yolluyorduk. Çok şükür sattığım üründen 3-4 tane haricinde hiç bir şekilde şikayet gelmedi. Herkes çok beğendi.
Tabii dediğim yöntemi uygulayacak arkadaşların müşteriyi mağdur etmemesi lazım. Anlattığım yöntem satıcıyı zarara uğratmak isteyen ciddi olmayan alıcılar için geçerli. Zaten niyeti yoksa almaya sözde sözleşmeyi okuyunca almaktan vazgeçiyordu. Yoksa bu yazının hiç bir geçerliliği yok.