Burada bir çok arkadaş mutlaka bir e-ticaret sitesi sahibi yada yönetiyor (bende dahil). Gelin hep beraber yaşadığımız zorluklara istinaden yaptığımız işi kolaylaştıracak püf noktaları anlatalım. Böylece en azından şu zor zamanlarda birbirimize destek olmuş oluruz.
İlk paylaşımı ben yapayım. Kapıda ödeme ile sipariş alıyorsanız yaşadığınız en büyük sorun kargonun iade gelmesidir. İade derken, kargoyu kabul edip sonra iade gelmesi değil. Kargoyu müşterinin kabul etmemesi. Buda haliyle sizi zarar sokar. Bunu önlemek için aşağıda ki gibi bir sözleşme yollayın. Aslında hiç bir hukuki geçerliliği yok ama müşteriyi ikna ediyor. Bir avukata bile göndermiştim o bile kabul etmişti gerisini siz düşünün. İsterseniz bunu api ile otomatiğe bağlayabilirsiniz.
Kapıda ödemeli olarak sipariş vereceğiniz xxx ürüne kargo görevlisi kapınıza geldiğinde ödeyeceğiniz toplam tutar kargo dahil XX TL 'dir.
Kapıda ödemeli satışlarda; teslim alınmayan yada adreste bulunulmaması sebebiyle 3 iş günü içerisinde kargo şubesinden alınmayan ürünlerin iade kargo bedeli ile ürünün satış bedeli müşteriye ait olacaktır. Ortalama üretim süresi 1-5 gün arasındadır.
Kapıda ödemeli satışlarda ürünün teslim alınmaması sebebiyle doğacak olan iade kargo ücreti ve kişiye özel olarak üretilen, iadesinde tekrardan kullanılması mümkün olmayan ürün bedeli hakkında TALEP ve İCRA hakkımız saklıdır. Bu konunun takibi ile Hukuk Departmanımız ilgilenecektir.
Yukarıda belirttiğimiz satış koşullarını okuyup kabul ediyorsanız, bu mesaja *ONAYLIYORUM* yazarak cevaplamanız halinde sipariş detaylarınız teslim alınıp siparişiniz hazırlanmaya başlanacaktır.
Eğer özel üretim bir ürün ise aşağıda ki yazıyı yollayın.
Kapıda ödemeli olarak sipariş vereceğiniz xxx ürüne kargo görevlisi kapınıza geldiğinde ödeyeceğiniz toplam tutar kargo dahil XX TL 'dir.
Kapıda ödemeli satışlarda; teslim alınmayan yada adreste bulunulmaması sebebiyle 3 iş günü içerisinde kargo şubesinden alınmayan ürünlerin iade kargo bedeli ile ürünün satış bedeli müşteriye ait olacaktır. Çünkü üretilen ürünümüz kişiye özel üretimdir ve sipariş alındığında üretime geçilir. Ortalama üretim süresi 1-5 gün arasındadır.
Kapıda ödemeli satışlarda ürünün teslim alınmaması sebebiyle doğacak olan iade kargo ücreti ve kişiye özel olarak üretilen, iadesinde tekrardan kullanılması mümkün olmayan ürün bedeli hakkında TALEP ve İCRA hakkımız saklıdır. Bu konunun takibi ile Hukuk Departmanımız ilgilenecektir.
Yukarıda belirttiğimiz satış koşullarını okuyup kabul ediyorsanız, bu mesaja *ONAYLIYORUM* yazarak cevaplamanız halinde sipariş detaylarınız teslim alınıp üretime gönderilecektir.
Ben bu yolla tek bir dekorasyon üründen 700 tane sattım ve sadece 10 adet iade geldi. 2-3 almayan kişi oldu. Diğerleri de kargo eve getirmediği için alamadı.
Siz de yaşadığınız zorluklar ve çözüm yollarını yazarsanız herkes faydalanır.
Peki o kapıda ödemeli kargoya koyduğunuz notu kim onayladı da müşteriyi bağlayan bir tarafı oluyor. En sevmediğim alışveriş sitesi alışkanlıklarından. Böyle not gördüğüm e-ticaret sayfasından bir daha asla alışveriş yapmıyorum. Ayrıca o avukat sizin sözleşme diye koyduğunuz not parçasına inandığı için değil ürüne ihtiyacı olduğu için almıştır. İkisi farklı şeyler.