Mesajımı bir daha okumanızı öneririm.
Devletimizin verdiği desteklerin hiçbirini ben alamadım. Nace kodum uymuyormuş lütfen bilmeden yorum yapmayın.
konunun devletle bir alakası bulunmuyor, esnafın verdiği oda ücretleri ile oluşan bir fon. bu fondaki parayı da babasının hayrına vermiyor belirli şartlar karşılığında geri almak koşulu ile veriyor.
Esnaf kredisi denildiğinde Esnaf odası kredilerinin Halkbank gibi devlet bankaların desteği diye bu yorumu yapmıştım. Bu şekilde biliyorum.
halk bankası kanalı ile verilir para. kredi aşamalarını yürütür banka. para halkbankın değildir.
Müsait bir günde bu konuda bir esnaf odasını arayıp konuyu öğreneceğim. Yanlış biliyorsam doğrusunu öğrenmiş olurum. (Benim bildiğim para devletin.)
Alıntı
Esnaf Kefalet Kredisi Nedir?
Esnaf kefalet kredisi, ülkemizdeki esnaf ve sanatkârların ticari faaliyetlerine destek olmak amacıyla, Halk Bankası işbirliğinde esnaf ve sanatkârlara düşük faizli kredi kullanma imkanı tanıyan bir devlet politikasıdır.
https://ticaret.gov.tr/kooperatifcil...kooperatifleri
2) Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kefaletiyle kullanılan kredilerden yapılan kesintiler nelerdir?
ESKKK Örnek Ana sözleşmesinin 11inci, 21inci, 62nci ve 72nci maddelerinde; kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerden yapılabilecek kesintilerin usul ve esasları açıklanmıştır.
Esnaf ve sanatkarlara; ESKKK kefaletiyle
Türkiye Halk Bankası A.Ş. kaynaklarından kullandırılan faiz indirimli kooperatif kredilerinden kooperatif adına yapılan kesinti oranları,
6) Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi kefaletiyle kullanılan kredilerin türleri ve özellikleri nelerdir?
Kredi Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle
Halk Bankasından kullandırılan krediler Hazinenin bütçesinden aktarılan ödeneklerle faiz indirimli kredilerdir.