Eskiden sanki buralarda bir yerde "önerim var" diye bir alt kategori vardı ama aradığımda bulamadım o yüzden konuyu buraya açıyorum.
Forumda aldığımız bir hizmetten memnun kalmadığımızda, hizmetini aldığımız kişiye olumsuz ticaret puanı verebiliyoruz evet ama neden açtığı konuya "ben bu üründen hiç memnun kalmadım" veya "hizmeti kimseye tavsiye etmiyorum" diye yorum yapamıyoruz? Neden kişinin açtığı konuda hep güzel yorumlar olmak zorunda? Konunun sahibi olumsuz yorumları bildirdiğinde o yorumlar birkaç dakika içerisinde "konuyu baltalama" olarak değerlendiriliyor ve yorumu yapana ceza puanı olarak geri dönüyor.
Bence burada bir terslik var. Sonuçta ben bir hizmet aldıysam, aldığım hizmet hakkında da deneyimlerimi paylaşabilmeliyim. Bu illa olumlu bir geri dönüş olacak diye bir şey yok ki.
Ayrıca ille de ürünü kullanmış olmamız gerekmez bence. İlan fiyatı fahiş gelir, bunu yorumlarda belirtiriz. Satıcının bir cevabı varsa verir, yoksa yaptığımız yorumla kalırız. Neden bunlar "baltalama" olarak nitelendiriliyor? Bence alıcının sorması gereken şeyler. Neden bunlar ille de "özelden" gizli gizli konuşulmalı?
Forumda yeniyim ama eğer gerçekten böyle bir şey varsa aşırı saçma.
Satıcılar size çok yüklenmiş gibi geldi bana

Eğer ki sadece olumlu yorumlar olursa alıcı birisi servisi iyi sanabilir olmadıgı halde , her zaman iyi veya her zaman kötü olmaz bir servis bence bu yüzden hem iyi hem de kötüyü okumak gerekli öbür türlü her şeyi iyi sanıp alıp pişman olunabilir