Yavuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
esnafa gerek yok hava yolları toplu taaşıma ve avm gibi yerlere giriş yasaklansın zaten ınsanlar otomatik olarak aşı olur bugun bir avm girişin den maske ve hes kodu olmadan giriş yapabiliyor musunuz hayır otobüse de binemiyorsunuz bunu yapan aşı olmadan da giremiyorsunuz derse ülkenin yüzde 90 kısmı aşı olacaktır küçük esnaf alsa da farketmez herkezin yolu birgün avm yada toplu taşıma hava limanı gibi yerlere düşer
Haklısınız oldukça mantıklı gerekçeler aşı olmak için, aşıyı zorunlu hale getirip tepki çekmek yerine böylesi güzel kararlar alarak insanları aşıya yittirebiliriz. Fakat bu dedikleriniz ne zaman uygulanacak ? Keşke dedikleriniz olsa.. hatta avm yi toplu taşımayı bırakın, sadece devlet kurumlarına aşı kartı zorunluluğu getirilse kafi. Örneğin 1 hafta önceden duyurulur felanca günden itibaren aşı olmayanlar devlet dairelerine giremeyecektir diye. 1 ay da herkes aşı olup çıkar. Ama son zamanlarda şöyle bir şey düşünüyorum bilmem ne kadar mantıklı; aşı olmayan kişiler toplu alanlara girmekten biraz çekinirdi, korkardı bulaşır diye. Şimdilerde aşı olanlar nasılsa bana bir şey olmaz edasıyla her yere dalıyor, doğru belli bulaş olsa bile etkinlenmiyordur fakat bu sefer taşıyıcı haline geliyor yayılmasını daha da artıyor… ben böyle düşünüyorum sizce bunun doğruluğu nedir ?