Geçenlerde evden markete çıktım, mesafe 15 dakika, elimde de pazar arabası, dönüşte pazar arabasını doldurdum ve çok ağır oldu, araba zıplamasın, kırılıp dökülmesin diye kaldırımların başında, sonunda (çok uzunsa ortada da) olan rampaları kullanayım dedim, sağ olsun belediye bu rampaları pas geçmemiş. Sonra kaldırımdan değil işlek yoldan giden bir engelli gördüm, o sıra "bakalım ben bu pazar arabasını engelli sandalyesi gibi eve kadar sadece rampalardan indirip, çıkarıp götürebilecek miyim" diye bir test yapmaya karar verdim, fakat sonuç hüsran oldu, 1-2 rampa dışında hepsinin önünden arabalar park edilmişti, son rampa boştu ama ona da fırsat olmadı, yarım bir kamyon yanaştı, rampaya tek tekerini soktu, evirdi, çevirdi, park etti, çekti gitti, sanırım adam rampayı tek teker sokulsun diye bir düzenek sanıyordu :/
Bu arada tespitimde unuttuğum bir şeyi bu konu ile fark ettim, benim oturduğum apartmanda da bir sürü merdiven var ama rampa yok. Yani sandalyede olsam ve tüm kaldırımları geçsem de apartman önüne gelince yardıma ihtiyacım olacaktı..
Bu tip deneyleri keşke diğer insanlarda yapabilseymiş diye düşünmeye başladım. O zaman belki biraz bile olsa insanlar, engelli bireyleri anlamaya başlayacaklarına inanıyorum hocam.