Evet kyk tarafından dolandırıldım sevgili forum arkadaşlarım. Ancak bu yasal bir hale getirilmiş. Konu kesinlikle kyk ödemek istemiyorum silinsin konusu değildir aldığım ana parayı ödemek istiyorum ancak erken ödemek istememe rağmen hükümet bana kendi politikalarından dolayı artan enflasyon farkını ödetmek istiyor. Ayrıca bilmeyen arkadaşlar için bu bahsettiğim enflasyon muhabbeti son ödeme tarihinden itibaren başlayan faiz değildir. Şu an 4. Sınıfa geçtim ve şu an ödemek istememe rağmen enflasyonunuda ödemek zorundaymışım.

Bu enflasyon muhabbetinden haberim olduğu ilk gün kyk’yı iptal ettim ve bir çözüm yolu aradım kyk vatandaş temsilcileriyle görüştüm kendilerine borcumun ne kadar olduğunu sorduğumda bana bunu hesaplayamadıklarını söylediler. Ve bilmediğim borç mikarımı hesaplatmak istediğimde ise hesaplandıktan sonra 20 gün içerisinde ödemem gerekmiş.

İnternetten biraz araştırdım 24 bine 34 bin ödeyen kişinin yazısını gördüm. Aldığım geri ödemeli bursun enflasyon miktarını hesaplamaya çalıştım sinir, streste cabası kafam çok basmıyor bu işlere belki buradan bir arkadaş yardımcı olabilir dedim.

not: internette yer alan hesaplama sistemi yanlış çalışıyor ayrıca ben yurtdışında okuduğum için burs miktarım her ay 100 lira fazlaydı.

Bu enflasyon parası için dava açmayı bile düşündüm ancak sözleşmede yer aldığı için benim lehime karar çıkabileceğinide düşünmüyorum yine bu konuda fikriniz varsa belirtirseniz sevinirim