Faturayı unutmuşuz, sular kesilmiş. Kesildiği gün öğle saatlerinde ödeme yaptım. O gün suyu açmak için gelen giden olmadı.
Ertesi gün öğlen 1-2 gibi baktım gelen giden yine yok çağrı merkezini aradım. Suyun açık olduğu bilgisini verdiler fakat ben suyun akmadığını ve vananın üzerinde mavi bir aparatın takılı olduğunu söyledim. İlçe şubesinin numarası ve dahili kodu söylendi.
Şubeyi aradım, dahili numarasını tuşladım ve açma kapamaya yönlendirdi. Bilgilerimi verdim ve suyun gün içerisinde açılacağı belirtildi aradan 1 saat geçti geçmedi. Daireden çıktığımda saatlerin olduğu dolabın açık olduğunu gördüm. Suyu açtıklarını düşünüp hava sıcak olduğu için duş almak amacıyla eve geri girdim, ne göreyim? Su hâlen yok. Aparatı alıp gitmişler, vananın üstündeki kırmızı yuvarlak parçayı suyu kesen arkadaş muhtemelen koparmış ve borunun altına sıkıştırmış. Telefon flaşı ile baktığım vakit farkına vardım durumun, tabii benim sinir katsayılarım gittikçe yükseliyor.
Şubeyi tekrar aradım, durumu izah ettim. Güvenlik sebebiyle suyu benim açmam gerektiğini söylediler. Vananın üzerindeki parçayı suyu keserken koparmışlar, nasıl açacağım ben bunu diye sordum. Penseyle açın kapatan arkadaş pense kullanmıştır cevabını aldım. Kapatan pense kullanıyorsa açan neden kullanmıyor?
Merak ettiğim kısım şu, faturaya yansıyan açma / kapama bedelinin açma kısmını ben gerçekleştirmeme rağmen üzerine neden para ödüyorum?
Aparatın üstünde uyarı metni olmasaydı o plastik parçayı bir şekilde çıkarıp kendim penseyle açardım zaten. Ayrıca kapalı bulduğu dolabı açık bırakıp üzerinde abone hesap kartı yazılı A4 kağıdını sayacın arkasına koyma amacını da anlamış değilim.